'Voorbeeld' Quinten Timber spreekt zich uit over eigen toekomst

7 juni 2022 – Quinten Timber kan tevreden terugkijken op zijn keuze van afgelopen zomer. Toen verruilde hij Ajax voor FC Utrecht, waar hij dit seizoen veel indruk maakte. Hij speelde zich alweer in de kijker bij grotere clubs, maar een beslissing over zijn toekomst heeft hij nog niet gemaakt.

'Voorbeeld' Quinten Timber spreekt zich uit over eigen toekomst

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik maak wel bewuste keuzes", verzekerde de twintigjarige Timber aan ESPN. "Ik heb een goed jaar gehad bij Utrecht, maar er kunnen zeker nog dingen beter. Dat wil ik volgend jaar ook beter doen. Ik heb nog genoeg te leren bij Utrecht, ik kan me er goed doorontwikkelen." Een vertrek sluit hij echter niet helemaal uit. "Ik denk goed na over de keuze die ik maak. Als er iets moois komt, weet je het nooit. Zeg nooit nooit."

Dat 'moois' lijkt niet ver weg, want naar verluidt zouden Ajax, PSV, Club Brugge en Antwerp FC de komst van Timber allemaal wel zien zitten. "Ik heb het naar mijn zin bij Utrecht", herhaalde Timber echter. "Ik krijg veel waardering van supporters en medespelers. Maar eerst moeten we ons kwalificeren met Jong Oranje", doelde hij op de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd van vanavond (dinsdag). Bij winst op Gibraltar zet de ploeg een grote stap richting deelname aan het eindtoernooi.

Van de Looi
Bondscoach Erwin van de Looi sprak zich in aanloop naar dat duel ook uit over de ontwikkeling van Timber, volgens hem 'een mooi voorbeeld' voor zijn generatiegenoten. "Het is een talentvolle speler, maar bij Ajax maakte hij heel weinig minuten op het hoogste niveau. Je ziet dat het bij veel jongens nu speelt: welke keuze moet ik maken? Hij heeft een goede keuze gemaakt door van Ajax naar Utrecht te gaan. Hij heeft 34 wedstrijden gespeeld en dan zie je dat je ook echt beter wordt. Hij heeft meer inhoud, voelt dingen beter aan en voert dingen beter uit. Op deze leeftijd is spelen zo ongelofelijk belangrijk."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd