Franse organisatie biedt excuses aan voor traangas bij CL-finale

9 juni 2022, 12:53   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 13:09

De Parijse politiechef Didier Lallement heeft zijn spijt betuigd voor de manier waarop Liverpool-supporters rond de Champions League-finale zijn behandeld. Rond het stadion liep het erg uit de hand en werd op veelal onschuldige fans met traangas gespoten. Ook kwam hij terug op de eerdere bewering dat er 40.000 supporters zonder kaartje het stadion probeerden te betreden.

"Het is duidelijk een mislukking geweest", zei Lallement voor de Franse senaat over de organisatie van de Champions League-finale. "Het was een mislukking, omdat mensen omver werden geduwd en aangevallen zijn. Het was een mislukking, omdat het imago van het land is geschaad", werd hij geciteerd door Sky

Eerder werd de schuld vanuit de Franse autoriteiten nog bij de supporters gelegd. Zo werd er gesteld dat er liefst 40.000 mensen zonder kaartje of met een nepticket probeerden binnen te komen. Lallement erkende echter dat er geen bewijs is voor die uitspraken.

"De cijfers zijn niet onderzocht, maar komen uit feedback van de autoriteiten", zo verklaarde hij. "Misschien had ik het mis, maar het was gebaseerd op de informatie die ik had vergaard."

Lees ook: UEFA komt met statement en excuses na rellen rond CL-finale

Lees ook: Mossou doet oproep: 'Je hoeft de tv maar aan te zetten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen