'Oranje-internationals delen mening Van Gaal over verouderde Kuip'

14 juni 2022 – Louis van Gaal sprak zich na het duel met Polen uit tegen de Kuip. De woorden van de bondscoach zorgden bij de voetballiefhebbers voor veel verbazing, maar binnen de KNVB was al langer bekend dat er veel kritiek was op het Rotterdamse stadion. Niet alleen bij de keuzeheer, maar ook bij de spelersgroep.

'Oranje-internationals delen mening Van Gaal over verouderde Kuip'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Mike Verweij namens [iDe Telegraaf]. 'Opvallend is dat in het verleden veel internationals een voorkeur hadden voor De Kuip, omdat de sfeer daar fenomenaal is en de grasmat perfectie nadert. Inmiddels zou Oranje echter ook liever in de Johan Cruijff ArenA spelen', schrijft de journalist, die weet dat tegenstanders ook verbaasd zijn over de staat van het stadion. Zo speelden de Nederlanders in de vorige Nations League-poule tegen Frankrijk. De Fransen waren duidelijk niet te spreken over de faciliteiten in de havenstad. Volgens Verweij gingen ze 'helemaal uit het dak' over de voorzieningen in het stadion.

Zie ook: KNVB reageert op harde kritiek van Van Gaal op De Kuip

De Kuip is de afgelopen jaren in sneltreinvaart achteruit gegaan. In Rotterdam hadden veel mensen ingezet op een nieuw stadion, waardoor er weinig tot geen onderhoud is gedaan aan de huidige voetbaltempel. Dat heeft de Kuip duidelijk geen goed gedaan. 'De KNVB, die ook een contract met Stadion Feyenoord heeft over de TOTO KNVB-bekerfinale, hoopt en rekent op aanpassingen van het stadion, maar ziet nog liever nieuwbouw', schrijft de journalist.

Er zal komend zomer sowieso iets moeten gebeuren in De Kuip, aangezien Feyenoord zich geplaatst heeft voor de groepsfase van de Europa League. De club moet aan de eisen van de UEFA voldoen, anders moet de club uitwijken naar een nieuw stadion. Mogelijk gaat het Nederlands elftal dat sowieso doen, zo liet Van Gaal weten. "Feyenoord mag geen nieuw stadion bouwen, dus dan zeg ik dat we misschien hier niet meer moeten komen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd