Eindelijk duidelijkheid over transfer PSV'er Bruma naar Turkije

15 juni 2022, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er lijkt nu toch écht duidelijkheid te zijn over de transfer van Armindo Bruma naar Fenerbahce. De aanvaller gaat PSV in eerste instantie op huurbasis verlaten, maar de Turkse topclub heeft een verplichte optie tot koop.

Dat meldt Marco Timmer van Voetbal International althans. Terwijl Nederland aan het bijkomen was van de spectaculaire ontknoping bij Nederland-Wales, maakten verschillende media melding van de transfer van Bruma naar Fenerbahce. Diens zaakwaarnemer gaf in gesprek met het Eindhovens Dagblad aan dat het een koopdeal betrof, waardoor in eerste instantie het idee ontstond dat de aanvaller per direct definitief de overstap zou gaan maken. Fenerbahce meldde echter een akkoord over een huurdeal, waardoor er toch weer onduidelijkheid ontstond.

Maar daar lijkt nu dus een einde aan te zijn gekomen. Fenerbahce gaat Bruma inderdaad in eerste instantie op huurbasis overnemen, maar moet hem in 2023 vervolgens definitief overnemen van PSV. Volgens Timmer levert de verkoop van de Portugees PSV nog 'enkele miljoenen' op. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft het over zo'n vier miljoen euro. Daarmee houden de Eindhovenaren slechts een klein deel over van het betaalde bedrag in de zomer van 2019. Toen maakte Bruma voor een slordige twaalf miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar PSV.

De aanvaller heeft de hoge verwachtingen echter geen moment kunnen waarmaken. Hij kwam uiteindelijk 81 keer in actie voor PSV. Bruma scoorde vijftien keer en bereidde tien keer een doelpunt voor. De keuze voor Fenerbahce is opvallend, omdat Bruma in het verleden nog 85 keer het shirt droeg van Galatasaray, de grote rivaal. De Portugees kwam ook al uit voor Sporting Portugal, Real Sociedad en Olympiakos. Hij had bij PSV nog een contract tot medio 2024.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag ik zeggen dat ik er geen zak van begrijp? Wat is nou het verschil tussen huren met verplichte koop, en gewoon kopen? Betekent dit dat PSV komend seizoen het salaris van Bruma betaald? Dan wil Van Nistelrooij wel héél graag van hem af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen