'Real Madrid wil doorpakken: eerste optie op Bellingham'

15 juni 2022, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid is volop bezig met het toekomstige middenveld. De Champions League-winnaar nam Aurélien Tchouaméni al over van AS Monaco en wil deze zomer ook alvast zaken doen met Borussia Dortmund

Volgens Cadena SER heeft Real Madrid namelijk haar oog laten vallen op Jude Bellingham. De Engelsman, nog altijd pas achttien jaar, maakte in de zomer van 2020 voor een bedrag van 25 miljoen euro de overstap van Birmingham naar Borussia Dortmund. Bellingham heeft zich in Duitsland stormachtig ontwikkeld en heeft inmiddels ook al vijftien interlands op zijn naam staan. De prestaties van de middenvelder zijn natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Zo zou Real Madrid Bellingham dus graag willen toevoegen aan het nu al zo sterk bezette middenveld. 

Maar de transfer van Bellingham zou volgend jaar pas moeten plaatsvinden. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is Borussia Dortmund niet van plan om nóg een sterkhouder deze zomer te laten gaan. De Duitsers namen begin deze week immers al definitief afscheid van Erling Haaland. De Noor speelt met ingang van volgend seizoen zijn wedstrijden voor Manchester City. Ten tweede kan Real Madrid Bellingham momenteel nog niet vastleggen, omdat het te veel niet-EU spelers onder contract heeft staan (Éder Militão, Rodrygo en Vincius Junior). 

De oplossing daarvoor is echter aanstaande. Vinícius is namelijk van plan om de Spaanse nationaliteit aan te nemen. De Braziliaan heeft zijn Spaanse paspoort vermoedelijk volgend jaar binnen, waarna de weg naar Real Madrid open ligt voor Bellingham. Real Madrid wil echter het zekere voor het onzekere nemen en op korte termijn al een deal sluiten met Borussia Dortmund. Het zou dan gaan om eerste optie op de Engelse middenvelder. De Madrilenen zullen wel diep in de buidel moeten tasten. Cadena SER heeft het over een slordige 90 miljoen euro. Ook Liverpool is zeer gecharmeerd van Bellingham en zou zelfs 100 miljoen euro overhebben voor zijn komst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen