Arsenal telt tientallen miljoenen neer voor eerste topaankoop

16 juni 2022, 18:31

Arsenal staat op het punt om zijn eerste topaankoop van deze transferperiode te doen. De Londense club gaat zich volgens Fabrizio Romano versterken met Fábio Vieira, die voor een fors bedrag overkomt van FC Porto. De 22-jarige Portugese middenvelder wordt vrijdag medisch gekeurd door Arsenal en zal daarna zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2027.

Arsenal en Porto hebben donderdag een akkoord bereikt over de transfer van Vieira. Met de overgang is een transfersom van 35 miljoen euro gemoeid. Door bonussen kan het bedrag met nog enkele miljoenen oplopen tot veertig miljoen euro. Vieira zal donderdagavond nog het vliegtuig naar Londen pakken, waar hij vrijdag medisch wordt gekeurd door zijn nieuwe club.

Vieira, die volgens FootballTransfers een transferwaarde van tussen de acht en dertien miljoen euro vertegenwoordigt, is een spelmaker die sinds 2008 bij Porto rondloopt. In 2020 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal. Zijn definitieve doorbraak liet vervolgens even op zich wachten. In het seizoen 2020/21 en het eerste deel van het afgelopen seizoen moest de middenvelder zich vooral tevreden stellen met invalbeurten. Sinds januari was Vieira een basisspeler bij Porto.

Vieira is niet de eerste zomeraankoop van Arsenal. Eerder trokken The Gunners Matt Turner (New England Revolution) en Marquinhos (São Paulo) aan. Arsenal zit naar verluidt ook achter Gabriel Jesus van Manchester City aan. In Engeland wordt beweerd dat de club en speler al een persoonlijk akkoord hebben bereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen