Van Nistelrooij keek zijn ogen uit: "Die dingen deden iets met me"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 juni 2022 – Ruud van Nistelrooij is maandagmiddag officieel begonnen aan zijn hoofdtrainerschap bij PSV. De voormalig topschutter van onder meer Manchester United en Real Madrid neemt het stokje over van Roger Schmidt. Hoewel de Duitser geregeld het mikpunt was van kritiek, wil Van Nistelrooij graag voortborduren op de periode van diens voorganger.

Van Nistelrooij keek zijn ogen uit: "Die dingen deden iets met me"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verwachtingen waren hooggespannen bij de aanstelling van Schmidt als hoofdtrainer van PSV. In Nederland was men de overtuigende uitschakeling van Ajax in de Europa League door het RB Salzburg van Schmidt immers nog niet vergeten. Maar bij PSV had de Duitse oefenmeester in eerste instantie de nodige moeite om de ploeg naar zijn hand te zetten. In zijn tweede seizoen ging dat al een stuk beter. De landstitel en Europees succes bleven weliswaar uit, maar Schmidt nam desondanks afscheid met twee prijzen. Vooral de winst van de KNVB Beker ten koste van Ajax maakte veel los in Eindhoven.

En op die 2-1 overwinning in De Kuip wil Van Nistelrooij de komende tijd graag voortborduren. "Het is aan ons om verder te bouwen met PSV. De passie en de strijdlust die in de bekerfinale door de spelers op de mat werd gelegd en de manier waarop de supporters achter de ploeg stonden, deden iets met me'', klinkt het namens de nieuwe hoofdtrainer op de clubsite. "Daar wil ik mee door en ik neem het mee naar dit seizoen.'' PSV boog in de bekerfinale tegen Ajax een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en knokte zich vervolgens naar de overwinning. "De combinatie van mentaliteit en professionaliteit moet goed zijn. Dan is er een basis om te presteren'', vervolgt Van Nistelrooij.

De opvolger van Schmidt heeft het over de 'Brabantse mentaliteit'. "Hard werken en normaal doen, maar daarmee grote hoogtes bereiken. Daar zet ik, met de groep die we hebben en de spelers die misschien nog gaan kan komen, vol op in.'' De selectie van PSV voor het nieuwe seizoen krijgt steeds meer vorm. Walter Benítez komt transfervrij over van OGC Nice en wordt de nieuwe eerste doelman, terwijl Boy Waterman de rol van derde keeper gaat invullen. De Eindhovenaren hopen ook nog Luuk de Jong te kunnen verleiden tot een terugkeer en Cody Gakpo én Ibrahim Sangaré langer binnenboord te houden.

Lees ook: Van Nistelrooij sprak al met Gakpo: "Hij weet wat zijn rol kan zijn"

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd