Feyenoord heeft 'bijzondere speler' Wieffer binnen

23 juni 2022 – Feyenoord heeft na Danilo de tweede zomeraanwinst binnen: Mats Wieffer (22) maakt de overstap van Excelsior naar de grootste club uit Rotterdam. De verdedigende middenvelder wordt gezien als groot talent en werd door technisch directeur Frank Arnesen voor een langere periode al in de gaten gehouden. Hij had nog een contract voor één seizoen, maar dat is dus afgekocht.

Feyenoord heeft 'bijzondere speler' Wieffer binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat maakt Feyenoord bekend op het clubkanaal. "Hij heeft afgelopen seizoen in de Eerste Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn", stelt Arnesen op de clubsite. "Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen. Dat vertrouwen hebben we zeker." Hoeveel geld er voor hem op tafel is gekomen, is niet duidelijk.

Maar Excelsior laat op de clubsite weten tevreden te zijn met deze transfer voor Wieffer, die zich de laatste jaren goed ontwikkeld heeft. "Ik heb destijds bewust de keuze voor Excelsior gemaakt, omdat ik dat als ideale club zag om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat ik kan terugkijken op twee prettige en leerzame jaren. Dankzij de club, de staf en mijn medespelers heb ik stappen kunnen zetten en deze transfer is voor mij de beloning voor het werk dat we met elkaar hebben verzet", stelt de hoofdrolspeler over zijn periode op Kralingen.

Lees ook'Malacia nog steeds in de belangstelling van Manchester United'

Complimenten voor Wieffer
Het talent, dat in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, kon op veel lovende kritieken rekenen. "Een bijzondere speler, eentje die je niet vaak meer ziet", zei zijn inmiddels oude trainer Marinus Dijkhuizen. Ook analist Mario Been is onder de indruk van de aanwinst van Feyenoord. "Dit is gewoon slim van Feyenoord. Jerdy Schouten lieten ze lopen, deze jongen pakken ze wel", stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over de aankoop van de Stadionclub.

Wat voor komend seizoen het perspectief is voor Wieffer in De Kuip, is nog enigszins onduidelijk en zal ook afhangen of er nog middenvelders vertrekken. Met Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes, Jens Toornstra, Cole Bassett en Jorrit Hendrix is het middenrif van Arne Slot goed bezet, al is er voor verschillende spelers belangstelling. Met een vierjarig contract zal Wieffer echter ook met het oog op de toekomst zijn gehaald. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd