Sparta Rotterdam slaat fraaie dubbelslag met veelgewild duo

23 juni 2022 – Sparta Rotterdam heeft donderdagavond laat een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. Spits Tobias Lauritsen (24) en middenvelder Joshua Kitolano (20) komen per eind juli naar Het Kasteel. Het duo maakt de eerste seizoenshelft bij hun huidige werkgever Odds BK af en komt dan over naar Nederland.

Sparta Rotterdam slaat fraaie dubbelslag met veelgewild duo

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Kitolano is een Noors jeugdinternational, die debuteerde op zijn zestiende en sindsdien al meer dan honderd duels speelde voor zijn huidige werkgever. Feyenoord had de middenvelder eerder ook in het vizier, maar kon hem destijds financieel niet betalen en deze zomer waren er eveneens veel andere gegadigden. Hoeveel Sparta betaalt, is niet bekend gemaakt: wel tekent de middenvelder voor liefst vier seizoenen.

Aanvaller Lauritsen komt voor drie jaar over naar Rotterdam, maar daarbij is nog wel een optie opgenomen voor een extra vierde jaar. "We waren op zoek naar een spits die past bij onze speelwijze. Tobias is een speler die wij langere tijd gevolgd hebben en ons overtuigd heeft van zijn kwaliteiten, omdat hij zowel als aanspeelpunt, maar ook als doelpuntenmaker van waarde kan zijn voor Sparta", looft technisch directeur Gerard Nijkamp de kersverse aanwinst.

Lees ookSparta Rotterdam en RKC Waalwijk shoppen in Eerste Divisie

Ook voor Lauritsen was veel belangstelling uit andere landen, waardoor hij tevreden is met de aanwinst. Dat geldt uiteraard ook voor middenvelder Kitolano. "Joshua is een speler met heel veel potentie, die niet voor niets bij veel clubs op het lijstje stond. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij duidelijk klaar voor een volgende stap", aldus Nijkamp, die eerder al Nick Olij, Omar Rekik, Charles-Andrea Brym en Mike Eerdhuijzen presenteerde als aanwinst.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd