Fernandinho keert na zeventien jaar terug bij zijn oude liefde

27 juni 2022 – Fernandinho (37) keert na zeventien jaar terug in Brazilië. De ervaren middenvelder ruilt Manchester City in voor de club waar hij begon met voetballen, Athletico Paranaense. Die club heeft zijn komst officieel wereldkundig gemaakt.

Fernandinho keert na zeventien jaar terug bij zijn oude liefde

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Braziliaanse middenvelder kwam de afgelopen negen seizoenen uit voor het Engelse Manchester City, dat hem aantrok nadat Fernandinho opviel bij Shakhtar Donetsk. Voor de topclub uit Oekraïne kwam de routinier negen jaar uit, maar voor deze uitdaging maakte hij in Brazilië bij Athletico Paranaense zijn eerste stappen als profvoetballer door.

Bij deze club keert de Braziliaan nu weer terug, waar hij heeft getekend tot medio 2024. Een makkelijk optie was dat niet, aangezien Manchester City de middenvelder ook heeft aangeboden om bij de Engelse grootmacht te werken aan zijn trainersloopbaan. Echter was het voor de voetballer een droom op terug te keren bij zijn oude liefde.

"Ik heb talloze aanbiedingen gehad, binnen en buiten Brazilië", geeft Fernandinho aan. "Maar dit was de meest verstandige beslissing: terug naar huis. Het is altijd mijn droom geweest om ooit weer het shirt van Athletico te dragen. Straks kijk ik terug op een carrière waarin ik voor drie clubs heb gespeeld: twee in Europa en één in Brazilië", laat hij weten op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd