Dit is de opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden

9 juli 2022, 19:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark Parsons heeft de opstelling van de Oranje Leeuwinnen voor de EK-wedstrijd tegen Zweden bekendgemaakt. De bondscoach heeft ten opzichte van het afzwaaiduel met Finland (2-0) geen wijzigingen doorgevoerd. De wedstrijd tegen Zweden wordt in Sheffield gespeeld en gaat om 21.00 uur van start.

Het doel van Oranje wordt vanzelfsprekend verdedigd door Sari van Veenendaal. Zij moet in samenwerking met verdedigers Lynn Wilms, Stefani van der Gragt, Aniek Nouwen en Dominique Janssen de Zweden van scoren afhouden. Het middenveld wordt gevormd door het welbekende trio Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse. Voorin staan Jill Roord, Vivianne Miedema en Lieke Martens.

Oranje kende een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding richting het EK. De regerend Europees kampioen ging twee weken voor de start van het toernooi hard onderuit tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman. De 5-1 nederlaag liet diepe sporen na bij de Leeuwinnen, die vervolgens nog in de WK-kwalificatie wonnen van Wit-Rusland (3-0) en in een vriendschappelijk duel Finland versloegen. Overtuigend was het spel van Oranje in die wedstrijden echter niet.

Toch begint Oranje als een van de favorieten aan het EK, al worden de Leeuwinnen niet tot de topfavorieten gerekend. Met Zweden treft Oranje direct een tegenstander die ook een serieuze kans maakt op het winnen van de Europese titel. De huidige nummer twee van de wereldranglijst was vorig jaar dicht bij het winnen van een grote prijs. Zweden schopte het tot de finale van de Olympische Spelen, waarin Canada na strafschoppen als winnaar uit de strijd kwam.

Koppositie

De eerste wedstrijd in de EK-groep van Oranje is al gespeeld. Portugal keek tegen Zwitserland al na vijf minuten tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich na rust terug tot 2-2. Het is zodoende duidelijk dat de winnaar van Oranje tegen Zweden straks aan kop gaat in Groep C.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen