Volgende Feyenoorder gelinkt aan Premier League-move

10 juli 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Marcus Pedersen lonkt deze zomer een overstap naar de Premier League. De 21-jarige rechtervleugelverdediger van Feyenoord is volgens The Athletic op de radar van Southampton verschenen. Brandon Williams (Manchester United) en Issa Kabore (Manchester City) zijn ook in beeld om de rechtsbackpositie bij de Engelse club te versterken.

Southampton is op zoek naar een concurrent voor Kyle Walker-Peters, in principe de eerste keuze op de positie van rechtsback. Tino Liveramto kan daar ook uit de voeten, maar hij kampt met een zware knieblessure en komt waarschijnlijk volgend kalenderjaar pas weer in actie. Bovendien wordt er rekening gehouden met een vertrek van Walker-Peters, die voor 35 miljoen euro zou kunnen worden teruggekocht door Tottenham Hotspur.

Pedersen maakte een jaar geleden de overstap van Molde FK naar Feyenoord. Hij begon uitstekend aan zijn Rotterdamse periode en was aanvankelijk verzekerd van een basisplaats, maar halverwege het seizoen raakte hij zijn plek in het elftal kwijt aan Lutsharel Geertruida. Desondanks speelde Pedersen het afgelopen jaar 47 wedstrijden voor Feyenoord (34 basisplaatsen en dertien invalbeurten).

Concretiseert Southampton de interesse in Pedersen, dan kan Feyenoord een flinke transfersom voor hem vragen. De Noorse rechtsback beschikt over een contract dat nog vier jaar doorloopt. Volgens FootballTransfers vertegenwoordigt Pedersen een marktwaarde van vier miljoen euro. Eerder deze zomer verkocht Feyenoord Tyrell Malacia aan Manchester United (minimaal vijftien miljoen euro), Luis Sinisterra aan Leeds United (minimaal 25 miljoen euro) en Bryan Linssen aan Urawa Red Diamonds (ruim één miljoen euro).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen