Chelsea heeft voor 40 miljoen euro tweede topaankoop binnen

13 juli 2022, 16:39   Bijgewerkt: 13 juli 2022, 18:02

Kalidou Koulibaly wordt na Raheem Sterling de tweede grote aankoop van Chelsea deze zomer. De Londense club heeft volgens diverse media een akkoord bereikt met Napoli over de transfer van de 31-jarige verdediger. Met de komst van Koulibaly is een van de twee defensieve vacatures ingevuld. Chelsea wil deze transferperiode nog een tweede centrale verdediger aantrekken.

Chelsea gaat veertig miljoen euro neertellen voor Koulibaly, die nog voor een jaar vastlag bij Napoli. Het bod is inmiddels geaccepteerd door de Italiaanse club, die na het checken van de papieren groen licht gaat geven om de transfer officieel te maken. Koulibaly werd de afgelopen tijd ook gelinkt aan Juventus, dat binnenkort waarschijnlijk een vervanger voor Matthijs de Ligt moet aantrekken. De Nederlandse verdediger is dicht bij een overgang naar Bayern München.

Een andere Nederlandse verdediger, Nathan Aké, is de beoogde tweede defensieve aanwinst van Chelsea. De 27-jarige speler van Manchester City zou er wel voor openstaan om terug te keren bij de club waar hij eerder niet doorbrak. Met de transfer van Aké zal een bedrag van 45 à 50 miljoen euro gemoeid zijn. Koulibaly en Aké kunnen als vervangers gezien worden van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen, die de transfervrije overstap naar respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona maakten.

Chelsea wordt pas de vierde club van Koulibaly. De fysieke sterke verdediger begon zijn loopbaan in Frankrijk bij FC Metz en speelde tussen 2012 en 2014 voor KRC Genk. Daarna trok hij naar Napoli, waar hij in acht seizoenen 236 wedstrijden in de Serie A speelde. Komende winter neemt Koulibaly met Senegal deel aan het WK, waar Oranje in de groepsfase een van de tegenstanders zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen