Argentijnse 'slager' Martínez overtuigt United met duel-statistiek

15 juli 2022, 11:00

Lisandro Martínez heeft zijn gedroomde transfer naar de Premier League te pakken. Hoewel Manchester United en Ajax de deal nog niet wereldkundig hebben gemaakt, staat niets een overstap van de Argentijnse linkspoot nog in de weg. Vooral qua duelkracht heeft Martínez uitstekende statistieken.

Volgens databureau Opta zijn de statistieken van Martínez in duels zelfs ongeëvenaard. De linksbenige centrumverdediger won afgelopen seizoen in de Eredivisie 155 van de 224 persoonlijke duels. Geen speler met minstens honderd duels won verhoudingsgewijs meer van zijn persoonlijke gevechten met zijn tegenstanders dan Martínez.

Lees ook: 'Here we go!' Romano komt met details over transfer Martínez

De Argentijn heeft een winstpercentage van 69,2 procent. Geen speler van het afgelopen Eredivisie-seizoen kon daar aan tippen. Dat is extra opvallend gezien de lengte van de verdediger. De 24-jarige Martínez is slechts 1,75 meter lang. Grote vraag is daardoor hoe hij standhoudt in de loodzware en fysieke Premier League.

Martínez gaat voor een bedrag van 55 miljoen euro de overstap maken naar Manchester United. De Ajacied is de tweede aankoop in het tijdperk-Erik ten Hag. Eerder haalde de Nederlander al Tyrell Malacia op in de Eredivisie. Hij leverde Feyenoord circa vijftien miljoen euro op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen