PSV presenteert zevende zomerversterking: "Voldoet aan al die eisen"

17 juli 2022 – PSV heeft de komst van Jarrad Branthwaite wereldkundig gemaakt. De verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Everton, waar hij niet in beeld was om veel minuten in de hoofdmacht te maken. In Eindhoven wordt hij gezien als ideale aanwinst, aangezien Olivier Boscagli er sowieso de hele eerste seizoenshelft uitligt met een blessure.

PSV presenteert zevende zomerversterking: "Voldoet aan al die eisen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Omdat Olivier Boscagli minimaal tot de winterstop niet in actie kan komen, wilden we een linksbenige centrale verdediger met kwaliteit op huurbasis aan de selectie toevoegen. Jarrad voldoet aan al die eisen", zegt technisch directeur John de Jong op de website van de club. "Het is een speler met veel lengte en hij is fysiek sterk. Hij heeft opbouwende kwaliteiten en is goed bij een-op-eensituaties."

Algemeen directeur Marcel Brands kende de mandekker goed. Hij haalde hem naar Everton toen hij daar de technische man was. Dat de speler en de bestuurder elkaar kennen, heeft volgens De Jong meegespeeld. "Het is een voordeel dat Marcel Jarrad goed kent uit zijn periode bij Everton. Daarom wisten we dat het mogelijk was om hem een seizoen te huren", aldus de technisch directeur, die deze zomer daadkracht heeft getoond. De Engelsman is al versterking nummer zeven.

PSV was in eerste instantie in de markt voor Marlon van Shakhtar Donetsk, maar er was zoveel interesse dat hij onhaalbaar bleek. Nadat ook Micky van de Ven en Wolfsburg niet mee wilden werken aan een transfer kwam de Engelsman in beeld.

Reacties

PSV

gerelateerd