Leeuwin Leuchter treedt met heldenrol in voetsporen Miedema

18 juli 2022, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen kwamen in de slotfase nog heel dichtbij, maar grepen ondanks een ruime zege op Zwitserland (1-4) uiteindelijk naast de groepszege. Bij de ploeg van bondscoach Mark Parsons beleefde Romée Leuchter een indrukwekkende invalbeurt. De spits van Ajax was in de slotfase tweemaal trefzeker.

Daarmee trad Leuchter in de voetsporen van misschien wel de beste Nederlandse spits ooit van de Leeuwinnen: Vivianne Miedema. De topscorer aller tijden ontbrak tegen Zwitserland vanwege een positieve coronatest, maar zag Leuchter iets doen wat alleen zij ooit op jongere leeftijd voor elkaar kreeg: tweemaal scoren in één interland van het Nederlands elftal.

Leuchter was zondagavond namelijk 21 jaar en 186 dagen toen ze tekende voor haar dubbelslag tegen de Zwitsers. Miedema was in 2017 net iets jonger dan de spits van Ajax. Leuchter zorgde tien minuten voor tijd voor de voorsprong en tekende na 95 minuten spelen zelfs nog voor de 1-4, maar het bleek niet genoeg voor de groepswinst.

In de slotfase van de wedstrijd scoorde ook Victoria Pelova nog. De Leeuwinnen scoorden drie keer na de 83ste minuut. Dat kreeg Oranje voor het laatst voor elkaar in september 2006, toen Oostenrijk de tegenstander was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Miedema was in 2017 jonger dan de huidige topspits van Arsenal". Maar Miedema is de spits van Arsenal, Leuchter speelt bij Ajax. #FCUredactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen