Concurrent van Gravenberch bij Bayern voorlopig uit de roulatie

18 juli 2022, 19:05   Bijgewerkt: 8 januari 2024, 15:30

Leon Goretzka moet de seizoensstart bij Bayern München aan zich voorbij laten gaan. Een knieblessure houdt de 27-jarige middenvelder voorlopig aan de kant. Dat biedt mogelijkheden voor Ryan Gravenberch.

Goretzka is maandag geopereerd aan zijn knie en zal om die reden niet met de selectie meevliegen naar de Verenigde Staten, waar Bayern München ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een trainingskamp belegt. De verwachting is dat de Duitser zes à acht weken uit de roulatie is.

Het wegvallen van Goretzka betekent dat Gravenberch mogelijk meer speeltijd krijgt. De Oranje-international werd deze zomer voor 18,5 miljoen euro overgenomen van Ajax en zal met onder meer Goretzka, Joshua Kimmich en Marcel Sabitzer moeten vechten om een basisplaats. Daar komt met Konrad Laimer van RB Leipzig mogelijk nog een concurrent bij.

Gravenberch kan in de nacht van woensdag op donderdag zijn officieuze debuut maken voor Bayern München. De kampioen van Duitsland speelt dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen DC United. Drie dagen later staat een oefenduel met Manchester City op het programma.

Haller

Het was de bedoeling dat Sébastien Haller maandag zou debuteren voor Borussia Dortmund, maar hij is er niet bij tegen Valencia. De oud-spits van Ajax heeft na de ochtendtraining 'ziektesymptomen' gekregen en is om die reden afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen