Janssen vervangt Sneijder bij Oranje

14 augustus 2006, 13:27

En opnieuw heeft Marco van Basten een verrassende keuze gemaakt. Als vervanger van Wesley Sneijder, die zich vandaag afmeldde omdat zijn vrouw op het punt staat om te bevallen, heeft de bondscoach Theo Janssen opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterland tegen Ierland. De 25-jarige middenvelder van Vitesse werd al wel eerder opgenomen in de Oranje-selectie, maar heeft nog geen interlands achter zijn naam staan.

Van Basten en zijn assistent John van 't Schip selecteerden Janssen enkele maanden geleden ook al voor het oefenduel tegen Ecuador, maar de linksbenige middenvelder moest destijds geblesseerd afhaken. Ook in 2001 maakte Janssen al eens deel uit van het Oranje-keurkorps, maar destijds mocht hij van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal niet invallen.

Overigens hoeft Janssen vandaag vermoedelijk nog niet in actie te komen. De training die voor vandaag op het programma staat, is namelijk afgelast. Het veld van de Zuid-Hollandse amateurclub Rijnsburgse Boys is door het barre weer namelijk onbespeelbaar, meldde de KNVB. Wanneer en waar Oranje nu voor het eerst sinds het WK zal trainen, is nog niet duidelijk. Door de komst van Janssen ziet de selectie er nu als volgt uit:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Ooijer (PSV), Mathijsen, De Cler, Jaliens (AZ), Heitinga en Emanuelson (Ajax)

Middenveld: Landzaat (Wigan Atletic), Janssen (Vitesse), Van der Vaart, De Jong (Hamburger SV) en Schaars (AZ)

Aanval: Huntelaar (Ajax), Robben (Chelsea), Van Persie (Arsenal), Kuyt (Feyenoord) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen