Makaay ziet 'uitdagingen' voor De Ligt: "Goed voor zijn status"

20 juli 2022, 16:21

Matthijs de Ligt en Bayern München passen uitstekend bij elkaar. Dat stelt Roy Makaay, die zelf vier seizoenen bij de Duitse topclub speelde. Hij denkt dat de Duitsers dit seizoen hoog inzetten en niet alleen tevreden zullen zijn met de landstitel. Europees moet er eremetaal verdiend worden.

"Bayern is een geweldig georganiseerde club, waar alles tot in de puntjes is geregeld voor de spelers. Maar tegelijkertijd zal De Ligt merken dat de druk om te winnen er dit seizoen extra hoog is", aldus de oud-aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Dat heeft alles met afgelopen seizoen te maken. De ploeg werd kampioen, maar stelde teleur in het bekertoernooi en de Champions League. Europees delfde de ploeg het onderspit tegen sensatie Villarreal.

"Bayern laat nu dan ook zijn ambities zien op de transfermarkt. Naast De Ligt, Mazraoui en Gravenberch is natuurlijk ook Sadio Mané aangetrokken van Liverpool. Al verliest de club wel even vijftig doelpunten met de verkoop van Robert Lewandowski aan Barcelona", aldus Makaay, die weet dat Niklas Sule is vertrokken naar concurrent Borussia Dortmund. De oud-aanvaller noemt De Ligt 'een goede vervanger'.  "Hij kan nog jaren mee en is gewend om met veel ruimte in zijn rug te verdedigen. Dat deed hij al bij Ajax, maar de laatste jaren ook bij Juventus. En met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci heeft hij goede leermeesters gehad."

"Ook is deze transfer goed voor zijn status bij Oranje, waar hij veel concurrentie heeft met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en sinds kort ook Jurriën Timber", vervolgt Makaay, die weet dat de Bundesliga minder spannend is dan de Serie A de afgelopen jaren. "Dortmund is Erling Haaland weliswaar kwijtgeraakt aan Manchester City, maar heeft met Karim Adeyemi een talentvolle jongen van Salzburg gekocht. En RB Leipzig is er in geslaagd om Christopher Nkunku binnenboord te houden. Er zijn dus echt wel genoeg uitdagingen voor De Ligt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen