Nederland
0 – 2
Argentinië

Sparta Rotterdam haalt Jonathan de Guzman terug naar Eredivisie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 juli 2022 – Jonathan de Guzman keert na twaalf jaar terug in de Eredivisie. Sparta Rotterdam heeft de 34-jarige middenvelder voor één seizoen met een optie voor een extra jaar vastgelegd.

Sparta Rotterdam haalt Jonathan de Guzman terug naar Eredivisie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De routinier komt over van OFI Kreta, de club waar hij in oktober 2020 neerstreek. Bij de Griekse club beschikte de 34-jarige De Guzman over een contract dat nog één seizoen doorliep. Bij Sparta maakt De Guzman zijn rentree op de Nederlandse velden. De middenvelder werd opgeleid door Feyenoord en zette in De Kuip zijn eerste stappen in het profvoetbal. Na 109 wedstrijden en 23 doelpunten in de Eredivisie stapte De Guzman in 2010 transfervrij over naar Real Mallorca nadat hij weigerde zijn contract in Rotterdam te verlengen.

"Het mag duidelijk zijn dat we met het binnenhalen van Jonathan direct een brok ervaring toevoegen aan ons team. Naast zijn ervaring kennen we allemaal de kwaliteiten van Jonathan, zowel voetballend aan de bal als controlerend op het middenveld, wat voor een impuls zal zorgen. We verwachten dat met de komst van Jonathan de selectie compleet is, een eventueel buitenkansje daargelaten. Onze twee Noorse aanwinsten gaan ook binnenkort aansluiten en dan kunnen we toewerken naar de start van de Eredivisie", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

Daarmee begon voor De Guzman zijn lange Europese avontuur. De veertienvoudig Oranje-international vertrok al snel bij Real Mallorca en kwam daarna uit voor Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona, Eintracht Frankfurt en OFI Kreta.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd