Fortuna scout opnieuw bij competitiegenoot en haalt Córdoba

22 juli 2022, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard heeft een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. Trainer Sjors Ultee kan komend seizoen beschikken over Iñigo Córdoba. De transfervrije aanvaller tekent een contract voor twee jaar met de optie voor een extra jaar.

Sjoerd Ars, technisch manager van de Limburgers is blij met de komst van de aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis furore maakte bij Go Ahead Eagles. "We zijn enorm trots dat de handtekeningen inmiddels staan. Iñigo had de keuze uit verschillende aanbiedingen, maar gelooft in onze ambities. Dat we hem uiteindelijk toch weten vast te leggen is een mooie bevestiging van de stappen die we als club maken."

Athletic Bilbao besloot deze zomer om het contract van de aanvaller te ontbinden, ondanks zijn goede seizoen in Nederland. De aanvaller werd door zin transfervrije status door veel clubs als interessante optie gezien. FC Twente en AZ werden ook aan de Spanjaard gelinkt, maar hij koos uiteindelijk voor het ambitieuze Fortuna. Daar zal hij de assists moeten verzorgen op de Turkse superster Burak Yilmaz.

Fortuna maakt indruk

De Limburgers timmeren deze transferperiode behoorlijk aan de weg. Donderdag maakte de club al bekend dat het Rodrigo Guth had vastgelegd. Ook hij was vorig seizoen al actief in de Eredivisie, bij NEC. Fortuna Sittard betaalde naar verluidt ongeveer een miljoen voor de verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen