FC Twente verrast met Griekse huurling: "Een absolute versterking"

22 juli 2022, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Christos Tzolis mag zich dit seizoen speler van FC Twente noemen. De aanvaller, die ook aan Club Brugge en Feyenoord werd gelinkt, wordt voor één seizoen gehuurd door de Tukkers. De buitenspeler moet de concurrentie aangaan met Virgil Misidjan op de linkerflank.

"Mijn ambitie is om veel te spelen en van waarde te zijn voor het team", vertelt Tzolis, die wordt gehuurd van Norwich City, dat twee jaar geleden elf miljoen betaalde voor zijn komst. De twintigjarige voetballer, die afgelopen seizoen weinig aan spelen toekwam in de Premier League. Dat terwijl hij dat jaar daarvoor juist een van de smaakmakers was op het tweede niveau. Toen kwam hij in 45 wedstrijden tot zestien doelpunten en tien assists. Nu mag hij zijn carrière een nieuwe boost geven in de Grolsch Veste. "Ik heb gehoord en gezien dat de supporters geweldig zijn en ik kan niet wachten om dit zelf ook te beleven."

Tzolis is in Enschede de opvolger van landgenoot Dimitrios Limnios. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van FC Köln. "Ik heb veel contact gehad met Dimitrios over deze club. Hij was erg lovend en zei dat het een hele mooie stap was om naar FC Twente te gaan. Ook heb ik een goed gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer. Het gevoel was goed en ik denk dat dit de beste stap voor mij is."

Jan Streuer is op zijn beurt ook blij met het aantrekken van de buitenspeler, vertelt hij op de website van de club. "Tzolis is een creatieve aanvaller met een goede individuele actie. Met zijn goede rechter- én linkerbeen zorgt hij voor veel dreiging en is hij een absolute versterking voor deze ploeg", aldus de 'td' die een uitstekende transferperiode beleeft. Eerder haalde hij Michal Sadilek, Michel Vlap, Joshua Brenet, Sem Steijn en Mathias Kjølø al definitief naar de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen