'Newcastle wil ex-target Ajax; Bayern betaalt 40 mln voor zeventienjarige'

24 juli 2022, 13:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Newcastle United hoopt zich deze zomer te versterken met Kamaldeen Sulemana. De Ghanese aanvaller, afgelopen seizoen nog lange tijd topprioriteit voor Ajax op de transfermarkt, heeft zich na één seizoen bij Stade Rennes al in de kijker gespeeld van de ambitieuze Premier League-club.

Dat meldt de Daily Mail. Ajax deed er afgelopen winter alles aan om Sulemana naar Amsterdam te halen, maar de buitenspeler koos destijds voor een overstap naar Stade Rennes. De twintigjarige aanvaller was in twintig competitiewedstrijden namens Rennes goed voor vier goals en twee assists. Newcastle zou circa 35 miljoen euro overhebben voor de buitenspeler.

Bayern

Het is druk bij de uitgang van Stade Rennes, want ook Mathys Tel staat op het punt om aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Bayern München heeft serieuze interesse in het zeventienjarige toptalent. Volgens Foot Mercato is Bayern München bereid om een transfersom te betalen die in totaal kan oplopen tot veertig miljoen euro. Duitse media spreken over een gegarandeerde transfersom van dertig miljoen.

De in 2005 geboren spits behoort tot de grootste talenten van Frankrijk. Tel deed dit seizoen pas 49 minuten mee bij Stade Rennes, waarin hij niet trefzeker was. Desondanks heeft hij Bayern overtuigd om een megabod uit te brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ClausOften
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wil Newcastle de ex van Sulemana halen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen