'Details Wijnaldum-deal bekend; Fulham maakt werk van Kluivert'

4 augustus 2022 – Georginio Wijnaldum zal zeer binnenkort zijn huurtransfer naar AS Roma afronden. Woensdag werd duidelijk dat de Italiaanse club een akkoord heeft bereikt met Paris Saint-Germain en een dag later kwamen via het Franse L'Équipe meer details over die overeenkomst naar buiten. 

'Details Wijnaldum-deal bekend; Fulham maakt werk van Kluivert'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijnaldum zal dus in eerste instantie gehuurd worden, waarbij PSG veertig procent van zijn salaris zal blijven betalen. Dat salaris bedroeg maandelijks zo'n negen ton, maar de speler zou hebben ingestemd om daar een deel van in te leveren. Verder heeft Roma de optie om Wijnaldum voor acht miljoen euro definitief over te nemen.

Die koopoptie is in principe vrijwillig, maar kan via een clausule ook verplicht worden. Wijnaldum wordt sowieso overgenomen als hij in meer dan de helft van alle Serie A-wedstrijden in actie komt, of wanneer AS Roma zich plaatst voor de Champions League. In dat geval zal hij een contract tekenen tot medio 2025.

De verwachting is dat Wijnaldum zijn overstap donderdag of vrijdag compleet zal maken.

Justin Kluivert
Tegelijkertijd lijkt er bij AS Roma ook een Nederlander op weg naar de uitgang te zijn. Deze week werd duidelijk dat Fulham Justin Kluivert naar de Premier League wil halen en inmiddels lijkt de club ook flink door te willen pakken. Verschillende Italiaanse media meldden dat de club veel voor zijn komst over heeft. Journalist Gianluigi Longari noemt een bedrag van zo'n tien miljoen euro. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd