PSV volgt Ajax en staat 'bedelbordjes' niet meer toe in Eindhoven

5 augustus 2022, 16:30   Bijgewerkt: 5 augustus 2022, 16:37

PSV staat het niet langer toe dat kinderen zogenaamde 'bedelbordjes' meenemen naar het Philips Stadion. De Eindhovenaren merken dat er vervelende situaties ontstaan en volgen het voorbeeld van Ajax. Ook in de Johan Cruijff ArenA zijn de bordjes inmiddels verleden tijd.

Net als in Amsterdam zorgde deze trend ook in Eindhoven voor vervelende situaties rond thuiswedstrijd van PSV. Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion, laat op de website van PSV weten waarom deze beslissing is genomen. "We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn."

PSV zegt te hebben genoten van de creativiteit van de jonge fans, maar kan naar eigen zeggen niet anders. "We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal. Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd."

Lees ook: Ajax grijpt in en weert bedelbordjes uit de Johan Cruijff ArenA

De Eindhovenaren spelen de komende dagen twee thuiswedstrijden in het Philips Stadion. Aanstaande zaterdag staat in de eerste speelronde van de Eredivisie een wedstrijd tegen FC Emmen op de planning. Vervolgens wacht dinsdag een ontmoeting met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Bij die duels zijn de bordjes dus al niet meer zichtbaar en moeten de jonge fans hun favorieten anders aanmoedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen