Heerenveen en Sparta stellen teleur en trappen seizoen saai af

5 augustus 2022 – Het nieuwe seizoen van de Eredivisie is vrijdagavond begonnen met een puntendeling. In het Abe Lenstra Stadion slaagden sc Heerenveen en Sparta Rotterdam er niet in om het net te vinden. Zodoende wachten we nog altijd op de eerste doelpuntenmaker van het nieuwe voetbaljaar: 0-0.

Heerenveen en Sparta stellen teleur en trappen seizoen saai af

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De bal rolt weer in de Eredivisie. Heerenveen en Sparta mochten vrijdag het spits afbijten in het Abe Lenstra stadion. Na bijna drie maanden werd er weer gevoetbald op de Nederlandse velden. Een nieuw seizoen betekent vaak ook nieuwe aankopen.

Bij de Rotterdammersstonden er maar liefst vier debutanten in de basisopstelling: Nick Olij, Mike Eerdhuijzen, Jonathan de Guzmán en Jason Lokilo droegen voor het eerst het shirt van Sparta. Bij Heerenveen maakten twee spelers hun eerste opwachting: Andries Noppert en Mats Köhlert. Bij beide ploegen debuteerde ook de hoofdtrainers.

De eerste helft van de wedstrijd was er niet een die men zich zal herinneren. Op enkele kansen en twee gele kaarten na hebben Heerenveen en Sparta de voetbalsupporters niet kunnen laten genieten. Het was erg slordig en beide ploegen kwamen moeilijk in een spel. Na rust was het Heerenveen die het de betere ploeg was.

Ondanks het vele balbezit wist de ploeg van trainer Kees van Wonderen geen potten te breken. In de slotfase van de wedstrijd wisselden de bezoekers in korte tijd vijf keer en dat zorgde ervoor dat Sparta de wedstrijd in
handen kreeg. Tot een doelpunt leidde dit niet en zo eindigde dit duel in 0-0.

Opstellingen en beoordelingen*
sc Heerenveen: Noppert 6; Van Ewijk 6.5, Van Aken 6, Van Beek 6.5, Bochniewicz 6, Kaib 6; Tahiri 6, Haye 5 Köhlert 5.5; Van Hooijdonk 4, Sarr 5.5.

Sparta Rotterdam: Olij 6; Abels 6, Vriends 6.5, Eerdhuijzen 6, Pinto 5.5; De Guzmán, 5 Lokilo 5.5,
Verschueren 5; Lauritsen 5, Namli 6, Van Crooij 6.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd