Volendam knokt zich knap terug en houdt punt over aan rentree

7 augustus 2022 – Promovendus FC Volendam heeft vanmiddag een knappe prestatie geleverd door op bezoek bij FC Groningen een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Na iets meer dan een minuut spelen schoot Cyriel Ngonge de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong en leek er niets aan de hand toen de voorsprong werd verdubbeld. FC Volendam herpakte zich dus, maar kwam het doelpunt in de tweede minuut niet meer helemaal te boven en moet in hun seizoensouverture genoegen nemen met een punt.

Volendam knokt zich knap terug en houdt punt over aan rentree

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na 13 seizoenen afwezigheid op het hoogste niveau begon vandaag voor FC Volendam het Eredivisieseizoen op bezoek bij FC Groningen. Wim Jonk koos ervoor om te starten met onder andere de 16-jarige verdediger Billy van Duijl en nieuwkomer Carel Eiting. Na een slordig moment van Francesco Antonucci op het middenveld moesten de bezoekers al snel een tegentreffer incasseren van Ngonge die van afstand de bal hard, laag in de hoek schoot. Even leek Antonucci snel zijn fout goed te maken door de bal de kruising in te krullen, maar Michael Verrips stak daar een stokje voor.

De laatste Eredivisieontmoeting tussen Groningen en Volendam in de Euroborg in 2008 eindigde in 5-0. Het leek weer die kant op te gaan, nadat vleugelflitser Ngonge een mooie actie inzette. Na een een-tweetje lanceerde hij zichzelf en gaf de bal laag voor op Jørgen Strand Larsen. Een niet te missen kans voor de spits die de voorsprong verdubbelde.

De Volendammers herpakten zich echter goed, verzorgden hun spel beter en kregen ook kansen via Daryl van Mieghem, die daar één van benutte voor rust. Resulterend in een 2-1 ruststand.

Met de ingevallen Henk Veerman ging Volendam in het tweede bedrijf op zoek naar meer. Met behulp van de VAR leverde die zoektocht in de zeventigste minuut ook daadwerkelijk wat op. Neraysho Kasanwirjo leek de bal op tijd van de lijn weg te werken, maar de kopbal van Benaissa Benamar was volgens de VAR in zijn geheel over de lijn geweest, waardoor Volendam een achterstand van twee doelpunten had weggepoetst.

Het bleek later ook het laatste doelpunt van de wedstrijd, mede door een paar goede reddingen van Filip Stankovic. De veerkracht van Volendam werd uiteindelijk dus niet beloond met een overwinning, maar met 'slechts' een punt, mede dus door het vroege doelpunt van Ngonge.

Opstellingen en beoordelingen
FC Groningen: Michael Verrips 7, Neraysho Kasanwirjo 6.5, Mike Te Wierik 5.5, Radinio Balker 6, Isak Määttä 6, Joey Pelupessy 6, Laros Duarte 6, Ramon Lundqvist 6 (66' Ragnar Oratmangoen 6), Cyril Ngonge 7 (66' Daleho Irandust 5.5), Jørgen Strand Larsen 7, Tomas Suslov 6 (66' Paulos Abraham 5)

FC Volendam: Filip Stankovic 6.5, Brian Plat 6, Damon Mirani 5.5, Billy van Duijl 6, Derry John Murkin 6.5, Benaissa Benamar 6.5 (86' Walid Ould-Chikh -), Francesco Antonucci 5.5 (79' Gaetano Oristanio -), Carel Eiting 5.5, Daryl van Mieghem 6.5, Robert Mühren 6 (86' Lequincio Zeefuik -), Ibrahim El Kadiri 5 (40' Henk Veerman 6)

Man of the match: Cyril Ngonge

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd