Feyenoord stevent af op meest lucratieve transferwindow ooit

7 augustus 2022, 15:19

Na de verkoop van Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United) is de uitgang bij Feyenoord nog niet gesloten. Marcos Senesi is momenteel in Engeland om de laatste formaliteiten voor zijn transfer naar Bournemouth af te ronden, terwijl ook Fredrik Aursnes op weg lijkt naar Benfica.

Senesi en Aursnes gaan naar verluidt samen dertig miljoen euro in de Rotterdamse clubkas brengen. Sinisterra vertrok voor 25 miljoen naar de Premier League, terwijl Manchester United vijftien miljoen euro overhad voor Malacia. Omdat Urawa Red Diamonds ruim één miljoen euro overhad voor Bryan Linssen, lijkt Feyenoord voor vijf spelers een fraaie transfersom op te gaan strijken.

Dat brengt het totale inkomen van deze zomer op ruim zeventig miljoen euro, een verpulvering van het Rotterdamse transferrecord in één seizoen. Afgelopen seizoen leverden Steven Berghuis, Wouter Burger en Ridgeciano Haps gezamenlijk 6,70 miljoen euro op. Het jaar daarvoor werd zelfs voor geen van de spelers van Feyenoord een transfersom betaald.

De meest lucratieve zomer was tot dusverre in 2017, toen de Rotterdammers na de gewonnen landstitel voor 33,3 miljoen euro verkochten. Destijds verkasten Rick Karsdorp en Terence Kongolo voor hoge bedragen naar het buitenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen