'Ihattaren bracht bezoek aan 'behoorlijke crimineel' in gevangenis'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 augustus 2022 – John van den Heuvel heeft meer details naar buiten gebracht over de situatie rond Mohamed Ihattaren. De spelmaker van Ajax is volgens de misdaadjournalist op bezoek geweest bij een 'behoorlijke crimineel' in de gevangenis. Vorige week nog zou Ihattaren nog zien gezien in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn.

'Ihattaren bracht bezoek aan 'behoorlijke crimineel' in gevangenis'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de maandageditie van De Telegraaf viel te lezen dat rechercheurs een bekende crimineel, die verdachte is in het Marengo-proces, hebben zien rondrijden in de auto van Ihattaren. Hoe kan dat? "Dat vroeg de recherche zich ook af", vertelt Van den Heuvel in een video-item van de krant. "De familie waartoe de verdachte behoort blijkt innig contact te hebben met Ihattaren en hem ook een tijdje ondersteund te hebben in zijn poging terug te komen op zijn oude niveau. Ze zijn met hem mee geweest naar Marbella en hebben in Dubai trainingen voor hem geregeld."

Volgens Van den Heuvel is er op een gegeven moment een conflict ontstaan tussen Ihattaren en de familie van de verdachte in het Marengo-proces. "Het lijkt erop dat die dreiging ertoe heeft geleid dat hij niet meer bij Ajax op het trainingsveld kon en mocht verschijnen", aldus de journalist, die stelt dat Ajax behoorlijk ontstemd zal zijn door het feit dat Ihattaren zijn lease-auto uitleende. "Op het moment dat je van je werkgever een lease-auto ter beschikking krijg, moet je daar op een bepaalde zorgvuldige manier mee omgaan. Je moet ook toestemming vragen als andere mensen, zoals familieleden, daarin willen rijden. Hij heeft ervoor gekozen om zijn auto uit te lenen aan mensen met een criminele achtergrond. Dat is niet fijn voor een voetbalclub of een sponsor."

Van den Heuvel stipt ook aan dat Ihattaren op bezoek is geweest bij een 'behoorlijke crimineel' in de gevangenis. "Zelfs afgelopen week nog toen hij de training hervatte, is hij gezien in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. Wat moet zo'n jongen daar? Wat hij daar deed, weet ik niet", aldus Van den Heuvel, die zich afvraagt of Ihattaren nog wel een toekomst heeft bij Ajax. "PSV heeft het heel lang met hem geprobeerd. Dat had ook te maken met dat het niet zo goed boterde met zijn toenmalige trainer Roger Schmidt. Hoe dat nu precies zit, hangt af van Ajax. Ga je nog investeren in deze speler? Heb je nog hoop dat hij gered kan worden uit de tentakels van mensen waar die niet mee gezien zou moeten worden? Of schrijven ze hem af en zeggen ze: ga jij maar weer lekker terug naar Italië en zoek het verder uit. Het zou buitengewoon jammer zijn als dat de afloop zou zijn. Het is een jonge jongen, 20 jaar, je zou zeggen dat hij op de een of andere manier nog te redden zou moeten zijn."

Lees ookValentijn Driessen voorziet breuk tussen Ajax en Mo Ihattaren

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd