Ajax-fans kunnen aanwinst in actie zien: basisplaats bij Jong Ajax

8 augustus 2022, 19:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Francisco Conceição gaat zijn eerste officiële minuten maken in het shirt van Ajax. Dat doet hij nog niet bij de hoofdmacht, maar in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige Portugees staat maandagavond voor het eerst in de basis wanneer Jong Ajax het opneemt tegen Telstar.

Conceição transfereerde deze zomer voor vijf miljoen euro van FC Porto naar Ajax. De negentienjarige vleugelaanvaller kwam al in actie in de oefenwedstrijden tegen Shakhtar Donetsk en Almere City, maar wordt in Amsterdam klaargestoomd om op termijn Antony op te volgen. Dat hij vooral voor de lange termijn is gehaald, blijkt nu dus ook uit het feit dat hij eerst voor Jong Ajax zal spelen.

In de basiself van Jong Ajax is ook plek voor Kik Pierie. De verdediger die de vorige twee seizoenen op huurbasis bij FC Twente speelde, zal zijn wedstrijden in Amsterdam dus weer een niveau lager moeten spelen. Sten Kremers, Tristan Gooijer, Donny Warmerdam, Youri Baas, Youri Regeer, Kian Fitz-Jim, Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson en Sontje Hansen maken de formatie compleet.

Keuken Kampioen Divisie

Om 20.00 uur vanavond (maandag) staan met Jong Ajax - Telstar en Jong AZ - MVV de laatste twee duels in speelronde één van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. De overige wedstrijden werden afgelopen weekend gespeeld. Zo won Heracles Almelo met liefst 4-0 van het ADO Den Haag van debuterend trainer Dirk Kuyt, was PEC Zwolle met 2-1 te sterk in de topper tegen De Graafschap en verspeelde Willem II direct punten met een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GELYK OVER PLAATSEN EERSTE ELFTAL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen