'Xavi wil De Jong inruilen, maar Laporta wil Nederlander houden'

9 augustus 2022, 11:01

Frenkie de Jong zorgt voor discussies binnen FC Barcelona. Joan Laporta zou de middenvelder graag willen houden, als hij akkoord gaat met een salarisverlaging, maar de technische staf wil hem wel laten gaan. Xavi zou dan wel een vervanger willen zien: hij hoopt op de komst van Bernardo Silva.

Met dat nieuws komt El Mundo Deportivo op de proppen. Het medium noemt de Portugees van Manchester City 'de enige speler voor wie Xavi De Jong wil opofferen'. Silva is onomstreden onder Pep Guardiola, maar deze zomer gingen al eerder geruchten dat hij graag de overstap wilde maken naar Spanje. Zijn zaakwaarnemer zou hem al hebben aangeboden bij Real Madrid en FC Barcelona, maar de Engelse club wil de spelmaker niet zomaar laten gaan.

Lees ook: Gullit steunt De Jong en Memphis: 'Daar zijn geen woorden voor'

Xavi is erg gecharmeerd van Silva en zou het daarom niet erg vinden als De Jong vertrekt. Voorzitter Laporta zou echter niet zomaar afscheid willen nemen van de middenvelder. Waar de clubleiding er eerst alles aan deed om de Nederlander van de hand te doen, zou de beleidsbepaler inmiddels van gedachte zijn veranderd. De voorzitter wil niet dat De Jong een stap maakt en bij een andere club uitgroeit tot een ster. Volgens het medium zorgen de verschillende standpunten voor een 'debat' in Camp Nou.

Laporta denkt aan de toekomst van de club en ziet in De Jong de ideale opvolger van Sergio Busquets, die richting het einde van zijn carrière gaat. Xavi is ook overtuigd van de kwaliteiten van De Jong en wil hem daarom alleen laten gaan als er een betere speler voor terugkomt. In zijn ogen is Silva dat. De kans dat Barcelona hem kan kopen, lijkt nihil. De club gaf al meer dan honderd miljoen euro uit aan Robert Lewandowski en Raphinha. 

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die xavi, nooit iets van gevonden

Ernesto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En die Silva is wel stukken beter dan die frenkie....

BertdeGroodt22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Barcelona heeft voor mij helmaal afgedaan. Dit gedoe met Frenkie is een grof schandaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen