'Nederland speelt mogelijk toch níét openingsduel WK in Qatar'

10 augustus 2022, 11:34

Het Nederlands elftal speelt mogelijk toch níét de openingswedstrijd van het WK in Qatar. De ontmoeting tussen Senegal en Nederland staat momenteel nog als eerste groepsduel op het programma, maar daar wordt naar alle waarschijnlijkheid verandering in gebracht. De FIFA is druk bezig om de start van het eindtoernooi een dag naar voren te halen, waardoor gastland Qatar alsnog het openingsduel kan spelen. 

Van Gaal had het in de aanloop naar de WK-loting in april al voorspeld: Oranje komt in de groep van Qatar. Niet Argentinië, Brazilië of Frankrijk, maar het gastland zou de tegenstander van Nederland worden uit pot 1. En zoals wel vaker had de bondscoach gelijk. Het Nederlands elftal werd tijdens de loting voor de groepsfase inderdaad gekoppeld aan Qatar (en Ecuador en Senegal). Maar waar Van Gaal mogelijk géén rekening mee had gehouden, was het feit dat zijn ploeg de openingswedstrijd zou gaan spelen.

Het is gebruikelijk dat het gastland aantreedt in de eerste groepswedstrijd, maar vooralsnog wordt het openingsduel gespeeld tussen Senegal en Oranje. Dit duel staat voor 21 november om 11.00 uur op het programma. Qatar wil het toernooi niet bij daglicht openen, omdat het gastland een grote vuurwerkshow op het programma heeft staan. Maar als we The Athletic mogen geloven, is de FIFA nu druk bezig om Qatar alsnog het eindtoernooi te laten openen. De wereldvoetbalbond is daarvoor zelfs bereid om het WK een dag eerder van start te laten gaan, op 20 november.

Qatar speelt in de eerste ronde tegen Ecuador. Dat treffen staat momenteel nog gepland voor 21 november om 17.00 uur, maar daar komt dus mogelijk verandering in. Mocht het eindtoernooi daadwerkelijk op 20 november van start gaan, trappen Qatar en Ecuador om 20.00 uur af. Wat de mogelijke wijziging betekent voor het Nederlands elftal, is nog niet bekend. De FIFA zelf heeft ook nog niet gereageerd op de berichtgeving uit Engeland. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja... de sjeiks hebben vast weer 1 miljoen aan de FIFA overgemaakt. Mij boeit een vuurwerkshow echt niet. Het gaat om het voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen