Van Nistelrooy wil liever vandaag dan morgen een extra aanvaller

12 augustus 2022, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooy hoopt dat hij nog een extra aanvaller tot zijn beschikking krijgt. De trainer wil een brede selectie hebben omdat er een moordend programma aankomt. Dat heeft alles te maken met de Europese verplichtingen.

"We zijn zeker bezig de selectie te versterken. Je merkt ook met dit speelschema dat je door blijft draaien tot het WK begint. Dit is het. Twee dagen tussen wedstrijden, drie dagen tussen wedstrijden. Dat gaat zo maanden aan een stuk door. En dan zitten er ook nog interlands tussen", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Je gaat jezelf het liefste beschermen met zo'n breed mogelijke, zo'n sterk mogelijke selectie. Het liefst gebeurt dat zo snel mogelijk. De wedstrijden wachten niet op ons."

Dit weekend staat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma. Van Nistelrooy wilde de Deventenaren niet onderschatten. "Ik vond dat Go Ahead tegen AZ heel veel aan de bal kwam", doelt hij op de eerste competitiespeelronde. Die wedstrijd ging voor de ploeg uit Overijssel met 2-0 verloren, maar dat zegt volgens de trainer van de Eindhovenaren niet alles. "Ze speelden fris voetbal, zette hoog druk en wilden opbouwen en voetballen. Het is niet zomaar gezegd dat het eenvoudiger wordt."

Cody Gakpo

Op de persconferentie liet de trainer zich ook uit over Cody Gakpo, die aan meerdere clubs wordt gelinkt, maar nog altijd speler in Eindhoven is. "Ik vind het knap hoe hij zich blijft focussen op PSV en andere dingen parkeert", wordt Van Nistelrooij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen