Cillessen luistert NEC-rentree op met zege: FC Volendam verslagen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 augustus 2022 – NEC heeft haar eerste zege van dit seizoen te pakken. In Volendam werd de thuisploeg op een ruime 1-4 nederlaag getrakteerd. Voor Volendam eindigde zo haar eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau sinds 13 jaar in een deceptie, terwijl Jasper Cillessen terugkeerde met een overwinning.

Cillessen luistert NEC-rentree op met zege: FC Volendam verslagen

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een sfeervol Kras Stadion startte Henk Veerman in de punt van de aanval. Zijn eerste basisplaats sinds zijn overgang van FC Utrecht naar FC Volendam. Aan NEC-zijde waren alle ogen gericht op Jasper Cillessen die direct een plekje onder de lat had gekregen van trainer Rogier Meijers. Het was diezelfde Cillessen die in de 11e minuut zijn meerdere moest erkennen in Darryl van Mieghem. Een goede loopactie van hem werd op waarde ingeschat door de sterk speler Benamar, die hem loepzuiver bediende. Het omspelen van Cillessen was voor van Mieghem een koud kunstje, waarna de aanwezige Volendam-supporters eindelijk weer eens konden juichen voor een Eredivisiedoelpunt in eigen huis.

Het was van korte duur, want NEC was met de eerste de beste counter trefzeker. Een lange inworp werd tot tweemaal toe verlengd, waarna Tavsan met een tegendraadse schuiver de Volendamse doelman Stankovic wist te passeren. Het was de opmaat voor een sterke fase van de Nijmegenaren die ze beloonden met een tweede doelpunt. Tannane profiteerde van sterk fysiek werk van Pedro Marques die op zijn beurt Mirani goed aan de kant wist te zetten. Via de binnenkant van de paal zette de spelmaker NEC op voorsprong. Zo waren de rollen in korte tijd omgedraaid. 

Verteren
Deze wending moest Volendam even verteren. NEC trok zich terug en Volendam probeerde het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken, maar gelukte daar te weinig in. Vlak voor rust was er plots wel een vrije kopkans voor Robert Mühren. Tot zijn opluchting zag Cillessen de bal op de lat belanden.

Na de rust was er van Volendam weinig meer te duchten. NEC deed wat het moest doen en loerde op die paar kansen die nog zouden komen. De definitieve nekslag volgde in de 76e minuut toen Mikel Duelund een prachtig balletje van aanvoerder Schöne knap in de lange hoek kopte. Nadien was de fut er bij de Volendammers echt uit en NEC profiteerde nog eenmaal van de ruimte die het kreeg. Invaller Jordy Bruin, terug van een blessure, trof op aangeven van Mikel Duelund doel, waarmee de eindstand van 4-1 op het scorebord werd gezet.

Voor NEC een fijne opsteker na de late nederlaag verleden week in eigen huis. Volendam weet wat het te doen staat en zal de transfermarkt nog op moeten om de selectie verder te verbreden en te versterken.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Volendam: Filip Stankovic 6; Brian Plat 6; Damon Mirani 6; Billy van Duijl 6 (60. Bilal Ould-Chikh 6); Derry John Murkin 6; Darryl van Mieghem 7; Carel Eiting 6; Benaissa Benamar 7,5 (83. Walil Ould-Chikh); Francesco Antonucci 6 (36. Ibrahim El Kadiri 6,5); Henk Veerman 5,5 (60. Gaetano Oristanio 5,5); Robert Mühren 6. 

NEC Nijmegen: Jasper Cillessen 6,5; Bart van Rooij 6,5; Ivan Márquez 6,5; Joris Kramer 6,5; Souffian El Karouani 6,5; Lasse Schöne 8; Dirk Wanner Proper 7; Elayis Tavsan 7 (87. Ibrahim Cissoko); Oussama Tannane 8 (93. Andri Baldursson); Mikkel Duelund 7,5; Pedro Marques 6,5 (66. Jordy Bruin 7).

Man of the match: Lasse Schöne

* Spelers moeten ten minste twintig minuten in actie komen voor een beoordeling

Lees ook: Cillessen duwt camera ESPN weg tijdens drinkpauze

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd