Advies voor Ajax: "Durf van het eerste keeper-concept af te stappen"

15 augustus 2022, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Harm Zeinstra vindt dat Jay Gorter meer kansen onder de lat moet krijgen bij Ajax. De 22-jarige doelman keepte in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5), maar raakte zijn basisplaats vervolgens meteen kwijt. Op dit moment is de veel meer ervaren Remko Pasveer de eerste keuze op doel.

Ajax nam Gorter een jaar geleden over van Go Ahead Eagles. De jonge doelman werd vorig seizoen bij Jong Ajax klaargestoomd voor het echte werk, maar een doorbraak in de hoofdmacht laat nog op zich wachten. "Als je echt voornemens bent om hem klaar te stomen voor het eerste elftal, dan moet je hem ook een podium geven. Tegen clubs in de categorie FC Emmen en FC Volendam zal het niet van de keeper afhangen of Ajax drie punten pakt", zegt Zeinstra tegen Voetbal International.

De voormalig doelman van SC Cambuur en Heracles, die zich na zijn actieve carrière heeft toegelegd op het scouten en analyseren van keepers, hoopt dat Gorter meer kansen krijgt van Alfred Schreuder. "Durf van het eerste keeper-concept af te stappen en geef Gorter in dat soort wedstrijden de kans, terwijl je Pasveer opstelt voor de grote wedstrijden. Je ziet het weinig gebeuren, maar dat zou ik met het oog op de ontwikkeling van Gorter heel goed vinden", zegt hij.

Gorter speelde tot nu toe drie officiële duels in het eerste elftal van Ajax. Het gros van de wedstrijden in zijn professionele carrière speelde hij voor Go Ahead Eagles en Jong Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen