'Gorter wil meer speeltijd en overweegt vertrek bij Ajax'

15 augustus 2022, 18:08

Jay Gorter gaat Ajax deze transferwindow mogelijk nog verlaten, zo stelt transferexpert Fabrizio Romano maandag op Twitter. Als de komende weken een goede mogelijkheid zich voordoet op de transfermarkt, zou de 22-jarige doelman uit de Johan Cruijff ArenA kunnen vertrekken.

Dat Gorter wordt gelinkt aan een vertrek bij Ajax, heeft te maken met het feit dat hij niet de eerste keuze onder de lat is. Gorter stond in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen - de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) - weliswaar op doel, maar raakte zijn basisplaats daarna meteen kwijt.

Gorter ging tegen PSV twee keer de fout in, wat voor Alfred Schreuder reden was om een keeperswissel door te voeren. Remko Pasveer is op dit moment de eerste doelman van Ajax. Daar lijkt op korte termijn geen verandering in te komen, tenzij Pasveer de komende tijd meermaals zijn gebruikelijke niveau niet haalt.

Door de ontstane situatie behoort een vertrek van Gorter tot de mogelijkheden. Hij wil regelmatig aan spelen toekomen en dat lijkt dit seizoen bij Ajax niet te gaan gebeuren. Volgens Romano zullen er de komende dagen gesprekken plaatsvinden tussen de doelman en club.

Lees ookAdvies voor Ajax: "Durf van het eerste keeper-concept af te stappen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkvulgers16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gorter, is een goede keeper, dat heeft ie bij G. Eagles bewezen, hij had alleen nog 1 of 2 jaar bij de Eagles moeten blijven en eredivisie ervaring op doen. Ik snap soms niet wat zulke spelers beweegt om dan weg te gaan. Is er dan niemand , ook miss bij Eagles niet die hem dat probeert wijs te maken. Hoeveel jonge spelers gaan op dit manier de boot in. Zelfs een F.de Jong en Memhis hebben het moeilijk.

Brabodrent
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je bij Jong Ajax mag keepen zit je wel een beetje op je niveau zou ik zeggen. Jammer dat Cillessen al naar NEC is.

Henkvulgers16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gorter, is een goede keeper, dat heeft ie bij G. Eagles bewezen, hij had alleen nog 1 of 2 jaar bij de Eagles moeten blijven en eredivisie ervaring op doen. Ik snap soms niet wat zulke spelers beweegt om dan weg te gaan. Is er dan niemand , ook miss bij Eagles niet die hem dat probeert wijs te maken. Hoeveel jonge spelers gaan op die manier de boot in. Zelfs een F.de Jong en Memhis hebben het moeilijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen