Kuijt onderaan met ADO Den Haag: "Nee, dat ga ik niet zeggen"

19 augustus 2022 – Dirk Kuijt (42) is met ADO Den Haag de hekkensluiter van de Eerste Divisie. Vrijdagavond werd ook de derde wedstrijd van het Eerste Divisie-seizoen verloren door de nieuwe coach. Desondanks heeft de oefenmeester nog vertrouwen in een goede afloop.

Kuijt onderaan met ADO Den Haag: "Nee, dat ga ik niet zeggen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Dit heeft ook met vertrouwen te maken", begon Kuijt zijn reactie tegenover ESPN op de volgende nederlaag op bezoek bij MVV. Met FC Den Bosch en Heracles Almelo was het begin niet heel zwaar, toch staat de teller op nul punten uit drie wedstrijden. "Je kunt er van alles over roepen en ik kan van alles over mijn spelers zeggen… Maar ik weet hoe lastig ze het hebben. Ik waardeer ze enorm en we moeten samen uit deze situatie komen."

Kuijt zag zijn spelers namelijk afgelopen week ontzettend hard werken. "Maar ze doen zichzelf zo enorm tekort, door zo aan de wedstrijd te beginnen", vond Kuijt. "We geven niet op en gaan verder. Het is heel pijnlijk om weer te verliezen." ADO Den Haag had namelijk het overwicht in Limburg, maar miste een hoop kanssen. "Na de pauze krijgen we kansen, maar vliegt de bal er aan de andere kant erin. Dat is heel pijnlijk."

Lees ook: Nachtmerrie Kuijt met ADO duurt voort, verrassende koploper

Volgens Kuijt heeft het ook met vertrouwen te maken bij zijn spelers. "Dat is zo belangrijk in het voetbal. Je hebt soms ook wat geluk nodig om over het dode punt te komen, bijvoorbeeld bij de 2-2. Dan kun je een keer een grote stap voorwaarts te maken, maar nu staan we juist heel erg in de achteruit", zei Kuijt, die weigerde om een scheldwoord te gebruiken op de camera. "Nee, dat ga ik niet zeggen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd