FC Groningen mag Go Ahead-keeper bedanken voor overwinning

21 augustus 2022, 14:30   Bijgewerkt: 29 december 2022, 12:39

FC Groningen heeft middels een gelukkig doelpunt vroeg in het duel de volle buit gepakt tegen [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/go,_blank,Go Ahead Eagles]. Strand Larsen kon in mogelijk zijn laatste optreden voor de Noorderlingen zijn stempel niet drukken. Go Ahead had zeker de mogelijkheid om meer uit deze wedstrijd te halen, maar ontbeerde echte stootkracht in de voorhoede, waardoor het een 1-0 nederlaag moest slikken.

Al na drie minuten kon er gejuicht worden door het goedgemutste thuispubliek. Een voorzet werd door de billen van Pascal Lundqvist verlengd en viel via de paal en de rug van de ongelukkige Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange achter de doellijn. Het veelbelovende begin leidde overigens niet tot een gewenste aantrekkelijke eerste helft. Op wat schotjes aan beide kanten na, bleef het echte gevaar voor de doelen uit.

Het ontbrak zowel Groningen als Go Ahead aan vernuftige ideeën in aanvallend opzicht. Ook Strand Larsen, begeerd door onder andere Middlesbrough, kon zijn stempel in de eerste helft niet drukken. In minuut 19 rook de Noor even aan een penalty, maar de VAR oordeelde anders. 

De tweede helft was niet veel beter. Go Ahead had het betere van het rommelige spel, maar miste een echte spits om een doelpunt te maken. Fernandes was nog het dichtst bij een gelijkmaker, maar zijn kopbal viel aan de verkeerde kant van de paal. Verder zag Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers een geplaatste bal gered worden door Groningen-doelman Michael Verrips. Groningen zette daar zelf bijster weinig tegenover voor eigen publiek. Een zeldzaam zorgvuldige uitgevoerde counter die eindigde met een schot van Cyril Ngonge was het enige was de Noorderlingen bewerkstelligde in de tweede helft.

Verder grossierden de Groningers in slordigheden en blessurebehandelingen. Dat deerde de thuissupporters niet, zij vierden de eerste zege van het seizoen. Voor de Eagles blijven de punten nog even uit. Als één ding is gebleken is dat de Deventernaren behoefte hebben aan een scorende spits. Komende zaterdag wacht in de eigen Adelaarshorst een nieuwe kans om punten te pakken. Sparte komt op bezoek. Groningen gaat een dag eerder al op bezoek in Nijmegen om het op te nemen tegen NEC.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Michael Verrips 7; Neraysho Kasanwirjo 7; Mike Te Wierik 6,5; Radinio Balker 7,5; Isak Dybvik Määtä 6,5 (57. Yahya Kalley 5); Joey Pelupessy 6; Laros Duarte 6,5 (85. Luciano Valente); Pascal Lundqvist 6,5 (57. Romano Postema); Cyril Ngonge 7; Jorgen Strand Larsen 6,5; Ragnar Oatmangoen 6,5 (57. Tomas Suslov 6,5).

Go Aheas Eagles: Jeffrey de Lange 4; Jamal Amofa 6,5; Jay Idzes 6; José Fontán 6; Bas Kuipers 6,5; Evert Linthorst 6,5; Enric Llansana 6,5 (85. Aventis Aventisian); Philippe Rommens 6,5; Rashaam Fernandes 6,5 (63. Bobby Adekanye 7) Oliver Edvardsen 6; Isaac Lidberg 6.

Man of the Match: Radinio Balker

* Spelers moeten minstens 20 minuten in actie zijn gekomen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit Groningen gaat spelen voor het rechter rijtje. Vanmiddag winnen ze met veel geluk. Maar wat wil je met zo'n trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen