Van schlemiel tot held: Gabriel redt meubelen voor Arsenal

27 augustus 2022, 20:40

Arsenal heeft de perfecte score in de Premier League behouden. De ploeg van trainer Mikel Arteta ontsnapte tegen Fulham aan puntenverlies (2-1). Gabriel Magalhães leek de schlemiel van de avond te worden, maar groeide vlak voor tijd uit tot held.

Arsenal begon door overwinningen op Crystal Palace (0-2), Leicester City (4-2) en AFC Bournemouth (0-3) als koploper aan de vierde speelronde. De Londense club wist door de overwinning van Manchester City tegen Crystal Palace dat het de eerste plaats zou kwijtraken als het de derby tegen Fulham niet tot een goed einde zou brengen.

Na een eerste helft met weinig kans aan beide zijden gebeurde er na rust een hoop meer in het Emirates Stadium. De van Manchester City overgekomen Gabriel Jesus had Arsenal vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong moeten zetten, maar wist zijn kans niet te verzilveren. Aan de andere kant werd er wel gescoord. Aleksander Mitrovic - die ook al scoorde tegen Liverpool (twee keer) en Brentford - profiteerde optimaal van een fout van Gabriel en opende de score.

Arsenal raakte niet in paniek en knokte zich al snel terug. Martin Ødegaard, die de lijnen uitzette en bij zo'n beetje iedere aanval van de thuisploeg betrokken was, tekende voor de 1-1. Zijn inzet ging via Tosin Adarabioyo het doel van Fulham in. Voor de bezoekers, met Kenny Tete als basisspeler, was het in het resterende deel van de wedstrijd vooral tegenhouden. Arsenal jaagde op de gelijkmaker, maar leek ondanks een groot aantal kansen het doel niet voor een tweede keer te kunnen vinden.

Tot vlak voor tijd. Arsenal kreeg een corner en Fulham-doelman Bernd Leno greep niet adequaat in, waarna Gabriel van dichtbij de 2-1 binnentikte. Door de benauwde zege blijft Arsenal koploper van de Premier League. Manchester City en Brighton & Hove Albion volgen op twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen