'El Ghazi nog geen PSV'er: aanvaller moet water bij de wijn doen'

28 augustus 2022, 22:10

Hoewel PSV en Aston Villa akkoord zijn over de transfersom voor Anwar El Ghazi, is de komst van de aanvaller nog niet in kannen en kruiken. De oud-Ajacied heeft nog geen overeenstemming bereikt met de nummer twee van Nederland in het afgelopen seizoen.

Door het uitvallen van Noni Madueke, die mogelijk pas na het WK in Qatar terugkeert binnen de lijnen, moest PSV de transfermarkt op voor een vervanger. In de zoektocht naar een nieuwe aanvaller passeerden meerdere namen de revue, waaronder Donyell Malen. Maar de keuze viel uiteindelijk op El Ghazi. De aanvaller verruilde Ajax in de winter van 2017 voor Lille, waarna hij in 2019 een transfer maakte naar Aston Villa. Daar mag hij, na een teleurstellend halfjaar bij Everton, vertrekken.

PSV hoopt hem nog voor het verstrijken van de transfermarkt te strikken. Een akkoord met Aston Villa over een transfersom van zo'n 2,5 miljoen euro ligt er al, bevestigt de clubleiding van PSV tegenover het Eindhovense Dagblad. Maar kogeltje rond is de transfer zeker nog niet. 'Een transfer van de flankaanvaller moet zowel qua salaris als transfersom passen en het eerste is op dit moment volgens PSV nog niet uitonderhandeld, hoewel El Ghazi wel graag naar PSV wil komen', schrijft het ED.

De Eindhovenaren gaan er echter vanuit dat de aanvaller zich komende week meldt in Noord-Brabant. El Ghazi moet Ruud van Nistelrooij van meer opties voorzien op de rechterflank. Na het uitvallen van Madueke kregen Ismael Saibari en Johan Bakayoko de kans op die positie. De komst van El Ghazi staat overigens los van het mogelijke vertrek van Cody Gakpo. De aanvaller lijkt op weg naar de Premier League. Mocht Gakpo PSV daadwerkelijk nog gaan verlaten, zal de club een vervanger willen strikken.

Lees ook: Gakpo over slotfase transferperiode: "Worden hectische dagen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen