'FC Groningen wil nieuwe Strand Larsen weer uit Noorwegen halen'

31 augustus 2022, 10:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lang hield FC Groningen voet bij stuk, maar nu is Jörgen Strand Larsen toch op weg naar de uitgang. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wees meerdere biedingen af, maar Celta de Vigo lijkt inmiddels toch beet te hebben voor een bedrag van elf miljoen euro. De opvolger van de Noor komt waarschijnlijk ook weer uit het Scandinavische land.

Volgens Dagbladet is de club namelijk in de markt voor Noah Jean Holm en Daniel Karlsbakk. De Trots van het Noorden zou nog niet concreet zijn voor de jeugdinternationals, maar wel serieus nadenken over de komst van een van de twee spitsen. Holm is 21 jaar en staat onder contract bij Rosenborg BK. Voor die club scoorde hij dit seizoen één keer in elf wedstrijden. Daarnaast was hij goed voor twee assists. Karlsbakk is twee jaar jonger en speelt bij Viking Stavanger. Hij was goed voor een treffer in tien duels. Beide spelers liggen nog tweeënhalf jaar vast bij hun club.

Groningen moet snel handelen aangezien de markt vanavond sluit. De club wist lang een transfer van Strand Larsen tegen te houden, maar dinsdag gooide de spits zijn kont tegen de krib. Hij weigerde te trainen, waarna Celta de Vigo met een beter voorstel kwam. Fledderus besloot uiteindelijk om toch overstag te gaan bij een bod van elf miljoen euro, dat door bonussen nog op kan lopen.

Romano Postema

Florian Krüger werd al gehaald als nieuwe aanvaller, maar er moet nog een speler bij voor die positie. Naast Strand Larsen vertrekt ook Romano Postema bij FC Groningen, weet Voetbal International. De zelfopgeleide speler mag zich een jaar lang bewijzen bij Roda JC. Eerder vertrok Michael de Leeuw al naar Willem II, waardoor een extra aanvaller geen overbodige luxe is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

JSL het is je gegund! Blufpoker spel bij technische hart van de FC. Allebei de spitsen halen op huurbasis met optie tot koop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen