Ex-Ajacied Younes brengt 'groot offer' en keert terug in Nederland

31 augustus 2022, 16:13

FC Utrecht heeft de 29-jarige Amin Younes teruggehaald naar de Eredivisie. De oud-Ajacied wordt voor één seizoen gehuurd van het Saoedische Ettifaq FC. Bij zijn presentatie werd duidelijk dat de Duitser twee duidelijke redenen had om voor een terugkeer in Nederland te kiezen.

Dat werd op de clubwebsite uitgelegd door technisch directeur Jordy Zuidam. "Amin heeft een halfjaar geleden gekozen voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, maar is tot de conclusie gekomen dat hij in Europa wil spelen om dichter bij zijn gezin te zijn. Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken, dat zegt iets over zijn gedrevenheid om samen te willen presteren. Samen gaan we voor het behalen van onze doelen en ambities, waar zijn persoonlijke doelstelling om weer voor de Duitse nationale ploeg uit te komen er één van is."

Younes speelde tot dusver acht interlands voor Duitsland, waarvan de laatste in maart 2021. Met het WK voor de deur, denkt hij in Utrecht meer kans te maken op een terugkeer in Die Mannschaft. Younes is in Nederland vooral bekend als oud-Ajacied: tussen 2015 en 2018 speelde hij precies honderd duels voor de club, waarin hij zeventien goals en 25 assists op zijn naam zette. In 2018 vertrok hij transfervrij naar Napoli, om na een uitleenbeurt bij Eintracht Frankfurt afgelopen winter wederom gratis over te stappen naar Ettifaq FC.

Transfers FC Utrecht

FC Utrecht was in de laatste dagen voor de deadline nog zeer actief op de transfermarkt. Eerder keerden oudgedienden Jens Toornstra en Sean Klaiber al terug bij de club, waarna ook de huur van Naoki Maeda met een seizoen verlengd werd. Eerder deze window werden ook spelers als Bas Dost, Nick Viergever en Luuk Brouwer al aangetrokken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen