'Chelsea meldt zich bij Ajax voor Alvarez, Mexicaan wil vertrekken'

31 augustus 2022, 20:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet serieus vrezen voor een vertrek van Edson Álvarez. Chelsea heeft zich in Amsterdam gemeld voor de handtekening van de Mexicaan, die een transfer naar Stamford Bridge naar verluidt wel ziet zitten. De Londeren hebben een slordige vijftig miljoen euro over voor de komst van de verdedigende middenvelder. 

Dat meldt De Telegraaf althans. Álvarez heeft zich de voorbije seizoenen stormachtig ontwikkeld als verdedigende middenvelder en was ook de voorbije weken een van de absolute uitblinkers bij Ajax. Zijn prestaties zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Eerder werden Stade Rennes en Newcastle United al genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen, maar Ajax wilde vooralsnog niet meewerken aan een vertrek van de Mexicaan. De Amsterdammers hebben hun standpunt niet veranderd. Na het vertrek van Antony willen ze niemand meer laten gaan. 

Álvarez zou echter eisen dat de Amsterdamse clubleiding in gesprek gaat met Chelsea. 'Hij vraagt zich af of een kans als deze ooit nog voorbijkomt', schrijft De Telegraaf. Chelsea, dat zich woensdag heeft gemeld in Amsterdam, zou bereid zijn om een slordige vijftig miljoen euro te betalen voor de komst van Álvarez, die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2021. Afgelopen zondag werd Alfred Schreuder na afloop van het duel met FC Utrecht nog gevraagd naar de status van de Mexicaan. Newcastle United was naar verluidt een bod aan het voorbereiden, maar Schreuder liet weten dat Álvarez niet te koop is. De oefenmeester noemde de middenvelder 'superbelangrijk'. 

Ajax en Schreuder zullen er alles aan gelegen zijn om Álvarez nog minstens een jaar in Amsterdam te houden, al lijken de Amsterdammers in de persoon van Florian Grillitsch een stand-in van de Mexicaan binnen te halen. Ajax nam deze zomer echter al afscheid van Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Sebástien Haller, Lisandro Martínez en Antony. Het vertrek van nóg een belangrijke speler brengt Schreuder in een wel heel lastig parket. De transfermarkt in Engeland sluit donderdagavond, waar de Nederlandse over een paar uur al haar deuren dichtgooit. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LeoBremmers17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor vijftig miljoen geen moment twijfelen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣🤣

Mukesh70
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pfff Ajax wordt leeggeplukt

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En internationaal niet meer dan een opleidingsclub bent.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat zijn jullie dan?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met de komst van Grillitsch kun je het nu wel overwegen.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2021. Weer zo,n domme redactionele fout. 2021 was vorig jaar.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij, zoals in de tekst staat, nog een contract heeft tot de zomer van 2021, lijkt het me allemaal niet zo’n probleem.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alvarez heeft er 3 seizoenen op zitten, je mag naar mijn idee niet verwachten dat hij nog een jaar blijft als grote clubs concreet worden. Hij ziet Martinez en Anthony vertrekken die niet langer onder contract hebben gestaan. Probeer het nog op te rekken naar 55 tot 60 miljoen en wens hem succes.

Foeks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk voor Schreuder. Alle spelers willen weg wat is er aan de hand Ajax. Ik ben een fan waarom kan iedereen nu ineens protesteren en weg. Gewoon belachelijk dat ze weigeren te trainen. Dankjewel RVC. Jullie maken Ajax stuk op deze manier en de trainer straks de schuld geven. Arrogantie

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft de RVC hier mee te maken?Daarnaast is het niet ineens. Je weet dat wanneer spelers enkele jaren bij Ajax spelen en presteren er geïnteresseerde clubs komen en dat spelers dan graag de stap willen maken. Of wanneer spelers niet spelen dan graag willen vertrekken als een mooie club komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen