Gakpo stuurt PSV in mogelijk laatste duel langs pover Volendam

31 augustus 2022, 20:38

PSV heeft woensdagavond de koppositie in de Eredivisie overgenomen van Ajax. In het Philips Stadion wist de formatie van Ruud van Nistelrooij eenvoudig af te rekenen met een uitermate zwak FC Volendam: 7-1. Cody Gakpo – die mogelijk zijn laatste duel in dienst van PSV speelde – was met een hattrick samen met Xavi Simons de grote man in Eindhoven.

FC Volendam begon in een 5-3-2 systeem aan het duel in Eindhoven, wat gezien de krachtsverschillen een logische keuze was van trainer Wim Jonk. Goed pakte dit echter niet uit. Na 24 seconden was het al raak, nadat Xavi Simons in de rebound eenvoudig raakschoot: 1-0. Vervolgens zette PSV door tegen FC Volendam, dat het systeem in defensief opzicht duidelijk nog niet goed onder de knie had. Er ontstonden ontzettend veel ruimtes achter de laatste linie, waardoor het wachten was op meer treffers.

Onder andere Guus Til kreeg voldoende mogelijkheden, maar kwam niet langs doelman Filip Stankovic. Kort daarna was het echter wél raak. Na een gegeven strafschop schoot Gakpo vanaf elf meter raak. Daar bleef het niet bij, want tien minuten later schoot de linksbuiten van de Brabantse ploeg opnieuw raak. Na een uitstekende actie verschalkte hij Stankovic met zijn linker in de verre hoek: 3-0.

Hoewel FC Volendam via Henk Veerman nog wat terugdeed, was de ploeg van Wim Jonk kansloos in het Philips Stadion. Verdedigend stond het niet goed, wat in de rust ook niet optimaal werd rechtgezet. PSV kwam twee minuten na rust namelijk al op een 4-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Brian Plat. Het was typerend voor het optreden van de Volendamse formatie woensdagavond.

Hoe anders was de wedstrijd van Gakpo. De buitenspeler van de Eindhovenaren wordt al weken gelijkt aan allerlei Premier League-clubs, maar stond woensdagavond 'gewoo op het veld in Eindhoven. Mogelijk speelde de 23-jarige aanvaller zijn laatste duel in dienst van PSV, aangezien Southampton zeer concreet zou zijn voor de talentvolle aanvaller. In de komende 24 uur zal daar meer duidelijkheid over gaan komen.

Ondanks de serieuze interesse was Gakpo gefocust op PSV en liet hij zijn voeten spreken tegen FC Volendam. Nadat hij in het eerste bedrijf al twee doelpunten wist te maken, wist de aanvaller kort na rust met wat geluk zijn derde van de avond van te maken: 5-1. Gakpo kreeg vervolgens een dik verdiende publiekswissel van het publiek, dat massaal hoopt dat de 23-jarige dit seizoen nog in het rood-wit van PSV te bewonderen blijft.

Hij was niet de enige, want Simons was naast Gakpo de andere uitblinker in Eindhoven. De middenvelder, die overkwam van Paris Saint-Germain, zette zijn ploeg na 65 minuten spelen op een 6-1 voorsprong, waarna ook hij onder groot applaus het veld verliet. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 7-1 door Johan Bakayko, wat voldoende zei over de krachtsverhoudingen op het veld.

PSV speelde met FC Volendam, dat helemaal niets in te brengen had in Eindhoven. Veelzeggend was dat PSV via onder andere Til nog veel kansen om zeep heeft geholpen, waardoor de score nog veel hoger had uit kunnen vallen. Uiteindelijk zal men in Eindhoven tevreden zijn met de monsterzege op de Volendammers, maar zal er voor de beleidsbepalers rondom het wel of niet behouden van Gakpo nog een paar spannende uren op de planning staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gakpo geeft nog even zijn visitekaartje af voor de clubs die nog twijfelen. Ook al was het maar tegen een club als Volendam..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen