Heerenveen trots op Noppert in Oranje: "Dit is toch geweldig?"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 september 2022 – Kees van Wonderen is trots op het feit dat zijn doelman Andries Noppert is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen werd vrijdagmiddag verrast met een telefoontje vanuit Zeist. Van Wonderen vindt dat Noppert dat zeker heeft verdiend.

Heerenveen trots op Noppert in Oranje: "Dit is toch geweldig?"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Noppert is bezig aan zijn tweede seizoen als vaste eerste doelman. Daarvoor zat de Fries vooral op de reservebank bij verschillende clubs. "Ik kan me heel goed verplaatsen in wat Andries de voorbije jaren heeft meegemaakt. Het is super frustrerend als je altijd maar achter iemand anders zit, of als je niet op het juiste podium belandt. Nu is het moment gekomen dat het zijn kant opvalt", aldus vijfvoudig international Van Wonderen tegenover de Leeuwarder Courant.

Bekijk ook: Teamgenoten verrassen Oranje-surprise Noppert met Wilhelmus

Het is natuurlijk nog de vraag of Noppert uiteindelijk ook bij de definitieve groep hoort. In Heerenveen is men hoe dan ook trots op hun sluitpost. "Andries is als Friese jongen teruggegaan naar de club waar het voor hem begon, kan zich onderscheiden en wordt nu genomineerd voor het Nederlands elftal. Hij hoort momenteel bij de beste vijf keepers van ons land. Dit is een heel mooi verhaal. In de eerste plaats voor Andries zelf, maar ook voor de club."

NEC Nijmegen
Nu zal Van Wonderen echter eisen dat Noppert zich richt op Heerenveen. De Friezen spelen zondagmiddag (14.30 uur) in de Eredivisie thuis tegen NEC Nijmegen. Heerenveen is met acht punten uit de eerste vier wedstrijden uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Naast Noppert zijn er nog vier doelmannen opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer staan ook op de lijst.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd