Ajax kent arbiter voor wedstrijd tegen Rangers; Kooij Europa in

5 september 2022, 10:50

De wedstrijd tussen Ajax en Rangers FC staat woensdagavond onder leiding van Tobias Stieler. De scheidsrechter uit Duitsland moet het treffen tussen de koploper van Nederland en de nummer twee van Schotland in goede banen zien te leiden. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in Amsterdam.

De 41-jarige Stieler wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door zijn landgenoten Christian Gittelmann en Eduard Beitinger. De vierde official van dienst is Matthias Jöllenbeck, terwijl er ook een zeer ervaren videoscheidsrechter mee zal kijken. Die taak is namelijk toebedeeld aan VAR Christian Dingert. Hij wordt bijgestaan door assistent-VAR Marco Fritz.

Scheidsrechter Stieler fluit sinds 2012 al wedstrijden in de Bundesliga. Daarnaast maakte hij in 2014 zijn debuut als arbiter op Europees niveau. Ook is Stieler sinds 2016 actief als leidsman bij interlands. Zo floot hij op 6 september 2018 de wedstrijd tussen Nederland en Peru, de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. Oranje won destijds met 2-1.

Kooij fluit in de Youth League

De Nederlandse scheidsrechter Joey Kooij mag zich ook verheugen op een Europees tripje. Hij is door de UEFA aangesteld als arbiter bij de wedstrijd tussen Club Brugge U19 en Bayer Leverkusen U19, die elkaar treffen in de Youth League. Er wordt woensdag om 16.00 uur afgetrapt, Kooij (30) wordt ondersteund door Charles Schaap, Jan de Nas en Jordy Vermeire.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen