Winter maakt debuut als bondscoach: contract voor twee duels

6 september 2022, 08:34

Aron Winter mag zich twee wedstrijden lang bondscoach van Suriname noemen. De Surinaamse voetbalbond laat via sociale media weten dat de oud-voetballer tijdens de komende oefenduels voor de groep staat. Hij is de tijdelijke vervanger van Stanley Menzo, die de nationale ploeg onlangs inruilde voor een lucratief avontuur in China.

Acht maanden was Menzo bezig als bondscoach toen hij bekendmaakte te vertrekken. Hij ging aan de slag bij Bejing Guoan in de Chinese Super League, waar hij eerder ook al werkzaam was bij de reserveploeg. Nu kreeg hij de kans om de hoofdmacht te trainen en financieel levert dat avontuur hem meer op dan zijn baan bij Suriname. Daarom was de keuze snel gemaakt voor de oud-doelman, die nu dus even vervangen wordt door Winter. Hij wordt bijgestaan door assistent-trainers Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk.

Winter en de Surinaamse bond hebben maanden een akkoord bereikt over de twee oefenwedstrijden. Het is voor de trainer, die geboren werd in Paramaribo, zijn tweede klus als eindverantwoordelijke in het betaalde voetbal. Eerder stond hij voor de groep bij Toronto FC. Daarna werkte hij lang bij Ajax als rechterhand van de trainer en in de jeugdopleiding. Zijn laatste klus was een rol als assistent-trainer bij het Griekenland van John van 't Schip. Nu mag hij dus weer zelfstandig voor de groep staan, al is het maar voor twee wedstrijden.

De 84-voudig Oranje-international heeft weinig tot geen druk de komende twee wedstrijden. Suriname plaatste zich niet voor het wereldkampioenschap, waardoor de oefenwedstrijden niet gepland zijn als serieuze voorbereiding op een toernooi. 'Natio' zoals de ploeg genoemd wordt, werd in de eerste kwalificatieronde al uitgeschakeld voor het mondiale eindtoernooi. Dean Gorré werd daarna ontslagen, waarna Menzo voor de groep kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen