Antony moet zich bewijzen in Engeland: "Is nog geen topspeler"

6 september 2022, 17:39

Henk ten Cate is van mening dat een zwaluw nog geen zomer maakt voor Antony. De rechtsbuiten werd deze zomer door Manchester United overgenomen van Ajax en scoorde meteen tijdens zijn debuut namens de grootmacht. Toch is Ten Cate nog niet helemaal overtuigd.

"We praten over een speler die nog niet echt top is", vertelde Ten Cate maandagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik vind hem nog geen topspeler. Dat meet ik af aan zijn rendement in de Eredivisie. Dat is natuurlijk niet de allerbeste competitie. Het is een speler die het publiek bekoort, dat is natuurlijk ook belangrijk. Dat doet hij met een fraaie actie, al trekt hij dat soms te ver door."

Lees ook: Antony aangesproken in de rust: "Moet functioneel blijven"

Ten Cate, die zelf bij Chelsea werkte, weet dat er in de Premier League andere wetten gelden. "In Engeland wordt hij dan van onder zijn enkels afgezaagd. Dat is echt zonder pardon. Ik zou als trainer zeker tegen hem zeggen dat hij daar mee moet stoppen. Hij krijgt in de Premier League te maken met internationaal gelouterde verdedigers. Dat is heel anders dan een linksback in Nederland. Hij is nog geen Mbappé of Neymar."

Antony kent goede start

Antony liet Ajax deze zomer voor een bedrag van maximaal honderd miljoen euro achter zich voor United. Daar tekende hij een contract tot de zomer van 2027. Erik ten Hag liet de Braziliaan meteen debuteren in de thuiswedstrijd tegen Arsenal, dat mede door een doelpunt van Antony met 3-1 werd verslagen. Aanstaande donderdag kunnen we hem wellicht weer aan het werk zien. Dan speelt United in de Europa League tegen Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen