Chelsea opent Champions League met blamage, Dortmund wint

6 september 2022, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea is dinsdagavond dramatisch begonnen aan de groepsfase van de Champions League. De winnaar van 2021 verkeek zich in het Maksimir Stadion op Dinamo Zagreb, de landskampioen van Kroatië. De gastheer stapte in groep E met een 1-0 overwinning van het veld af.

De bezoekers uit Londen hadden in de beginfase het betere van het spel, maar kwamen toch op achterstand. Na dertien minuten spelen ging Mislav Orsic er uit het niets vandoor en hij bleef oog in oog met doelman Kepa Arrizabalaga ijzig kalm. Daarna ging Chelsea, met debutant Pierre-Emerick Aubameyang, op jacht naar de gelijkmaker. Die werd in het eerste bedrijf niet meer gevonden en na de rust besloot manager Thomas Tuchel om Hakim Ziyech binnen de lijnen te brengen. Hij zag dat Kepa een grotere achterstand voor zijn ploeg voorkwam.

Stefan Ristovski besloot namelijk maar eens uit te halen en zag zijn poging via de vingertoppen van Kepa op de lat belanden. In de jacht op de gelijkmaker werd ook ex-Vitessenaar Armando Broja nog als invaller gebracht. In de slotfase leek Chelsea toch nog een puntje mee naar Londen te nemen. Reece James zag zijn schot echter tegen de paal vliegen en de rebound van Mason Mount werd gekeerd door doelman Dominik Livakovi?. Daarna werd Ziyech afgevlagd vanwege buitenspel. In de blessuretijd trok Dinamo de verrassende zege over de streep.

Borussia Dortmund - FC Kopenhagen

In groep G is Borussia Dortmund dinsdagavond uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edin Terzic had in het eigen Signal Iduna Park weinig te vrezen van FC Kopenhagen. De bezoekers, met Kevin Diks en Ajax-huurling Mohamed Daramy, keken halverwege al tegen een 2-0 achterstand. Marco Reus opende na 35 minuten de score na balverlies van Diks. Raphaël Guerreiro verdubbelde die voorsprong vervolgens vlak voor het rustsignaal. Dat leek lang ook de eindstand te worden. Diep in de tweede helft kreeg Jude Bellingham de fans in Dortmund toch nog op de banken: 3-0.