Van Nistelrooy wijst naar Simons en andere talenten: "Is ongekend"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 september 2022 – PSV haalde deze zomer Xavi Simons transfervrij weg bij Paris Saint-Germain. De aanvallende middenvelder stond al jarenlang te boek als toptalent, maar toch was het de vraag of hij een directe versterking zou zijn voor de Eindhovenaren. Wekelijks minuten maken deed hij nog niet op het hoogste niveau. Inmiddels is duidelijk dat de club een buitenkansje heeft vastgelegd. Ruud van Nistelrooy is lovend over het talent.

Van Nistelrooy wijst naar Simons en andere talenten: "Is ongekend"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Zijn mentaliteit, zijn mindset, het is ongekend. Het is een jongen van pas negentien jaar, maar Xavi is al veel verder dan zijn leeftijd. Hij heeft ook al heel veel meegemaakt. Maar hij is echt een pure prof, een jongen die bezig is met een doel, die het maximale uit zijn kwaliteiten wil halen", vertelt de trainer lovend in gesprek met Voetbal International. "Hij doet alles om de top te bereiken. Dat stukje in hem, daar alles voor te willen doen, dat herken ik van mezelf als speler. Daar kan ik alleen maar van genieten."

De eerste wedstrijden begon hij op de bank, maar Simons lijkt inmiddels Guus Til al achter zich gelaten te hebben in de pikorde. "We hebben de meeste minuten qua tieners in de Eredivisie en dat is natuurlijk niet gek met jongens als Xavi, Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Sávio. We hebben gewoon heel veel puur talent dat nog piepjong is", aldus Van Nistelrooy. "Voor de toekomst van de club is dit geweldig. Dan ben je als club flink aan het bouwen, maar we moeten ook gelijk presteren. En dat is het krachtenveld waar we in zitten."

Ondanks de geweldige seizoenstart van de tiener, blijft de oefenmeester voorzichtig. "Je vraagt je ook af met die leeftijd en het drukke programma dat er aan komt, kan het al allemaal in één keer? Daar moeten we ook mee opletten. Want we hebben heel veel van die jonkies. Maar ze kunnen ook al heel veel."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd